Контрера: Не демографски проблем, а същинска демографска катастрофа

21 август 2015  |   0 коментара

Не демографски проблем, а същинска демографска катастрофа има в България. Това заяви председателят на ВМРО – София Карлос Контрера в ефира на национална телевизия „България 24“. 

Според него изход от демографската криза, в която се намира страната ни, може да се намери единствено на най-високо държавно ниво със съответните законови мерки.  Изпълнителната власт трябва стриктно да следва, спазва и изпълнява нужния пакет от законови мерки, които ще борят демографския проблем.

Контрера обясни, че в последните няколко години вече всички отговорни властови фактори слагат акцент на демографския проблем в страната. Но преди около 6 - 7 години единствените, които алармираха за тази негативна тенденция, бяха хора от ВМРО, напомни Карлос Контрера. 

Българското население все повече намалява и застарява. Раждаемостта сред българите спада, а се увеличава т.нар. рискова раждаемост – свързана с гетата и раждане на децата в среда и семейства, където те нямат никакъв шанс за развитие в обществото, констатира той.

За да се стимулира интелигентната раждаемост и държавата да помогне на младите български семейства да имат деца, трябва да се помисли каква да бъде като обем и размер обществената грижа за тези деца. С 35 лв. помощи няма как някой да бъде стимулиран да има деца, обясни председателят на ВМРО – София.

Карлос Контрера напомни, че в изминалия парламентарен сезон депутатите от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ връчиха Меморандум по демографските въпроси на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Тогава министърът увери, че ще работи за изпълнение на исканията на патриотите.

Като друг основен проблем Контрера посочи злоупотребата със социални помощи. Има една категория хора, които са превърнали раждането и отглеждане на деца в доходен бизнес, каза той. Според него трябва да се прекрати феноменът „деца раждат деца“. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *