Контрера: Незаконните постройки във „Факултета“ са опасни и трябва да бъдат съборени

Контрера: Незаконните постройки във „Факултета“ са опасни и трябва да бъдат съборени

24 април 2017  |   0 коментара

Незаконните постройки на циганите в столичния квартал „Факултета“ са опасни и трябва да бъдат съборени. Това коментира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че държавата е тази, която трябва да пази и да гарантира нормалната експлоатация на жп линията в столичния квартал „Факултета“, което на практика обаче не се случва.

В последните няколко години този въпрос е повдиган многократно, но от Столична община заявяват, че не могат да се справят с проблема, коментира още Контрера.

По думите му има поне четири институции, които могат да участват в решението на казуса. На първо място той посочи собственика на Национална компания „Железопътна инфраструктура" и Министерството на транспорта.

Това е държавна собственост, а железниците са част от националната политика, коментира Контрера.

МВР, Общината и представителите на Столичния общински съвет са другите отговорни органи, които трябва да предприемат мерки за справяне с проблема с незаконните постройки около жп линията във „Факултета“, допълни той.

Основен проблем са незаконните скатовете, построените от двете страни на линията. Има риск да се свлекат огромни земни маси, предупреди съветникът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *