Контрера: Митични са приказките за застрояване на „Българска армия“

Контрера: Митични са приказките за застрояване на „Българска армия“

16 август 2019  |   0 коментара

Всички приказки за някакво митично застрояване там, на Армията, са опорки, прокарани от разни „еколози“, които имат своите пресечни точки с едни хора във футбола, пише общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Над 400 подадени възражения срещу проекта за Подробен устройствен план на парк „Борисова градина“. Над 400. Интересно ще е тяхното съдържание. Но тази главоломна цифра понимирисва на едни похвати на т.нар. „зелени“, които 20 г. с подобни врътки блокираха де що има в държавата. Дано този случай не е такъв, дано. „Борисовата градина“ действително се нуждае от един общ градоустройствен документ, който да даде яснота какво може и какво не може, който да отпуши процеса по възстановяване и реновиране на редица ембематични точки в парка, пише на страницата си във „Фейсбук“ Контрера.

Стадион „Българска армия“ категорично трябва да бъде модернизиран, на мястото на сегашното технически остаряло съоръжение да се построи нов, изпълнен с функционалност стадион, смята общинският съветник и допълва, че същото важи и за „Колодрума“.

Към момента имаме политически декларации от кмета на Столична община, че това ще се случи. Горчивият ми опит с работите на „Московска“ 33 ме кара да задавам и тук любимия си въпрос – кога, пита той.

Ето как продължава коментара на Карлос Контрера:

Неведнъж на декларативно ниво сме слушали по този или онзи казус думи на добра воля. А изпълнение? Забавянето, прекомерното отлагане е равносилно на нищоправенето. Ясно е, че мащабен план, като този за „Борисовата градина“, трябва да се осмисли добре. Но едно е осмисляне, друго е да сложиш всичко на трупчета, за да няма патаклами.

Очакването ни е в разумен срок този план да види бял свят и да позволи категорично реконструкция и модернизация на „Българска армия“ от сегашното земно-насипно съоръжение в нов стадион. Да, никой не е имал никаква идея да излиза извън сегашната застроена площ. И всички приказки за някакво митично застрояване там, на Армията, са опорки, прокарани от разни „еколози“, които имат своите пресечни точки с едни хора във футбола.

Чудно как в проекта на плана се бяха появили едни забрани, които категорично спъваха модернизацията. За да ги сложат проектантите там някой им е казал, че може. Или най-малкото не им е обърнал внимание, че това не съвпада с виждането на общината. Странности, странности.

За мен е учудващо, че от първия ден общината влезе в един глупав обяснителен режим да приказва за някакво застрояване и за неговата липса. Удобно влязоха в капана, може би и съвсем съзнателно. Може би с идеята вечното плашило на „застрояването“ да бъде оправдание за несвършена или зле свършена работа, или за нещо друго.

Така или иначе чакаме, но търпението на хората не е безкрайно. А политическите декларации трябва да се претворяват в конкретни действия, иначе декларации се превръщат в политически лъжи.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *