Карлос Контрера: Гетото не са сградите, а съзнанието на тези, които го обитават

Карлос Контрера: Гетото не са сградите, а съзнанието на тези, които го обитават

10 януари 2019  |   0 коментара

Държавата трябва да приложи редица мерки, включително и репресия, за да се разрешат проблемите с циганите.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” по НОВА общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера по повод създалото се напрежение в пловдивското село Войводиново. То бе предизвикано от побоя над военен, за който вече са арестувани двама души от циганската махала там. В две поредни вечери местните хора излизаха на протест с искане за премахване на незаконните постройки в махалата.

Според Контрера, обществото има проблем с начина на живот на циганите като цяло. Тези хора нямат задръжки, нито правосъзнание, категоричен бе Контрера.

Трудно ще продължим да играем този хазарт. Само за миналата година може да се сетим за няколко случая – Ботевград, където нападнаха жандармерията, историята в Раднево, Хасково. Това е тенденция. Повече от три десетилетия се формират едни зони, където моралът и законът не важат, неслучайно вицепремиерът Красимир Каракачанов каза, че търпението се е изчерпало. Проблемът е, че това население - тоя тип племена искат да живеят в самодостатъчност. Дълбоко цивилизационен проблем. Тук държавата трябва да приложи комплекс от мерки – една от тях е репресията. Може да убеждаваш човек, който иска да води диалог и те разбира, но този тип население виждате как се държи – агресията за тях е легитимен способ за решаване на конфликти, каза председателят на „Патриоти за София“.

Гетото не са сградите, това е съзнанието на тези, които го обитават. Изпуснали сме нещата като общество и за това трябва да говорим първо за възпитание, защото по-голямата част от циганите нямат морални задръжки. Без държавата да се намеси със сила няма как. Трябват силови мерки, заяви твърдо позицията на ВМРО Карлос Контрера.

Трябва да се върви към орязване на социалните помощи. Фабриката за деца трябва да спре. Непрекъснато се оплакват от държавата, но да извършиш престъпление е личен избор, завърши общинският съветник.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *