Кметът на Сандански Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението на Югозападните общини

Кметът на Сандански Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението на Югозападните общини

26 юни 2020  |   0 коментара

С огромно мнозинство Общото събрание на Сдружението на Югозападните общини избра кмета на Община Сандански Атанас Стоянов за председател на Сдружението. Стоянов е заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение.

Този и избор е свързан с доверие и подкрепа на 26 общини от югозапада. Избор, свързан с отговорност и ангажираност към местното управление и регионално развитие. Местните ни общности са най- важният и ценен ресурс, чрез който да постигнем онова, което всички желаем - добро развитие на региона ни и добри бъднини за неговите жители, заяви след избора Атанас Стоянов=

За председателското място на Сдружението бе издигната и кандидатурата на кмета на Община Благоевград - Румен Томов.

Сдружението на Югозападните общини е създадено преди 20 години в обществена полза, защитава и представлява общите интереси на общините членки. Основната цел на Сдружението е решаване на местни проблеми, осигуряване на международни партньорства за обмяна на опит и създаване на мрежи за сътрудничество, както и експертна помощ при разработване и управление на Европейски проекти.

През настоящия мандат председател на Сдружение на Югозападните общини ще бъде кметът на Община Сандански Атанас Стоянов, зам.-председател - Васко Стоилков, кмет на Община Сливница, и членове: Иван Кадев – кмет на Община Банско, Румен Томов - кмет на Община Благоевград, Трайко Младенов – кмет на Община Костинброд, Емил Илиев – кмет на Община Струмяни, Ангел Жиланов – кмет на Община Горна Малина. За контрольор бе избран Николай Плещов – председател на ОбС – Елин Пелин, а за зам.-контрольор Гергана Янчева, зам.-председател на ОбС – Благоевград.

Седемчленният управителен съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов, дава заявка да създаде обща местна политика и добри практики за развитието на региона, както и отлична координация и сътрудничество с Националното сдружение на общините в Република България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *