Карлос Контрера сигнализира за лошото състояние на велоалеята на бул. „Княгиня Мария Луиза“

05 юли 2019  |   0 коментара

Общинският съветник от ВМРО в СОС и председател на групата „Патриоти за София“ сигнализира за лошото състояние на алеята на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Пред Националната ТВ „България 24“ Контрера обясни, че е пуснал сигнали до Столична община още през 2018 г., но мерки за сега не са взети. Сегашното състояние на велоалеята е опасно както за велосипедистите, така и за пешеходците.

Велоалята на бул. „Княгиня Мария Луиза“ свързва Лъвов мост с надлез Надежда и продължава след това към кв. „Надежда“. Състоянието на тази велоалея не е никак добро, виждате, че има множество дупки, неравности, което създава големи проблеми при експлоатацията и създава опасност за колоездачите. През 2018 г. в качеството си на заместник-председател на комисията по обществен ред и сигурност, сигнализирах Столична община с настояване за извършване на ремонт, защото има участъци, които са буквално опасни. Не е нормално да има толкова дупки и неравности, категоричен бе общинският съветник.

Беше поет ангажимент, че септември месец 2018 г. ще бъде извършен ремонт. Опитали са се на места да замажат, но нещата вече стават трагични. Февруари месец тази година отново сигнализирах. Очаквам в крайна сметка СО да извърши един цялостен ремонт на цялото велотрасе, а не да прави кръпки, там където са се отворили дупките, заяви пред „България 24“ съветникът от ВМРО.

Това е една от малкото смислени велоалеи и е малко нелогично тези, които са отделени от пътното платно и не пречат, да не бъдат поддържани и да се разпространяват медийни хвалби колко километра велоалеи била направила общината. Не е важно само да се правят, но и да се поддържат , обясни Контрера.

Ако нямам отговор в следващите 10 дни, след моето напомнително писмо, то въпросът ще бъде официално отнесен към кмета Йорданка Фандъкова за вземане на мерки, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *