Карлос Контрера: Протестиращите цигани в Бургас внушават, че са дискриминирани

Карлос Контрера: Протестиращите цигани в Бургас внушават, че са дискриминирани

22 май 2019  |   0 коментара

Кандидатът на ВМРО посочи, че водата в квартал „Комлука“ е спряна по законен път

Цигани от гетото в бургаския квартал „Комлука“ протестираха заради липса на вода. Те окупираха общината и търсиха съдействие от кмета. Над 500 семейства в циганския квартал са без вода от март, след като местното ВиК дружество спря водата заради натрупани задължения от над 100 000 лв.

Според общинския съветник в Столичния общински съвет и кандидат в листата на ВМРО за предстоящите евроизбори Карлос Контрера протестът на циганите е необоснован, тъй като водата им е спряна по законен път.

Тези, които организират протеста и участват, явно не осъзнават цинизма на това, че имаме една група граждани - млади семейства и пенсионери, които трудно си плащат сметките, но го правят. В същото време те години наред са ползвали водата и когато съвсем законно им се спре водоснабдяването, излизат на протест, заяви Контрера в „Денят ON AIR“.

Общинският съветник от ВМРО изказа мнение, че изборът на време за протеста умишлено е в праймтайма във всички медии, за да се внушава, че в България има дискриминация срещу циганите.

По думите му мястото на протеста също не е било правилно, тъй като общината няма отношение към частните спорове на потребителите с ВиК.

Трябва да се подкрепят хората и институциите, които бранят закона и реда, а не да ги оставяме да бъдат оплювани, какъвто опит се направи с този протест, заяви кандидатът за евродепутат.

Едно от основните искания на циганите е да им бъдат сложени водомери, тъй като в момента нямат.

Част от постройките, които те претендират да бъдат водоснабдени, са незаконни. Някои от тези хора са се присъединявали към ВиК мрежата незаконно и това е престъпление. Тоест, ти си уличен в бандитизъм и изведнъж крещиш, че искаш равни права. Този тип поведение е причината голяма част от българите да се настройват негативно към тях, категоричен бе Контрера.

Гледайте видеото с цялата дискусия >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *