Карлос Контрера: Програмата за образована раждаемост е целева политика към младите семейства

Карлос Контрера: Програмата за образована раждаемост е целева политика към младите семейства

19 февруари 2019  |   0 коментара

През изминалата седмица общинските съветници в София от ВМРО предложиха Програма за помощ за раждане на дете от образовани родители в гр. София. В ефира на ТВ Европа темата коментира председателят на „Патриоти за София – ВМРО и Атака“ в СОС Карлос Контрера.

Хората с под средно образование и сега получават помощ от държавата. Обикновено хората с по-високо образование са дискриминираните, заради доходния критерий. Получава се така, че когато има семейство с двама висшисти, се оказва, че те са толкова богати, че държавата не смята да им дава средства да си отглеждат децата.

Това каза в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа общинският съветник от ВМРО в Столичен общински съвет Карлос Контрера.

Нашето предложение не е дискриминация по простата причина, че това е целева политика към група млади хора – семейства, които съгласно статистическите данни много често или нямат свое дете или раждат само едно. Идеята на тази програма е да стимулира отговорната раждаемост. Факт е, че родителите с висше образование създават семейство по-късно, детето се ражда по-късно. Ние не може да оспорим тези факти. Желанието на ВМРО с тази програма е да подпомогнем тези семейства, защото това донякъде показва израза на обществото към интелигентната раждаемост. Това е допълващ инструмент, ние не заместваме държавата в общата ѝ политика. Искаме да водим целева политика в София, каза столичният общински съветник.

Средствата трябва да дойдат от бюджета на Столична община. В крайна сметка това е инвестиция в бъдещето. Тази помощ до 60 дни след раждането трябва да бъде заявявана, тя няма да се дава априори. А в този смисъл няма как да е дискриминация, поясни Контрера.

Ако се поровите назад в нашите политически платформи от 2010-2011 г., Вие ще видите подобно нещо като идея. Сега, когато ние прилагаме нашите политически идеи в реални политики– било популизъм. В крайна сметка угодия няма. Но ние няма да се откажем от тези наши виждания, най-малкото защото те връщат социалната справедливост в обществото, защото сега едни получават, а други не. Децата на България нали са еднакви, категоричен бе Контрера.

Може да проследите целия разговор във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *