Карлос Контрера: Проблемът с несоциализирането на циганите не е партиен, а е на цялата държава

Карлос Контрера: Проблемът с несоциализирането на циганите не е партиен, а е на цялата държава

02 юли 2019  |   0 коментара

Несоциализираните поколения цигани са опасност за националната сигурност, заяви общинският съветник

Месеци след като вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов представи пред обществото своята Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския етнос в България, съвсем скоро ще я внесе за разглеждане.

Това каза общинският съветник от ВМРО в Столичната община Карлос Контрера, който посочи още, че е факт, че тази концепция трябва да се приеме и дори да се обогати.

Преди месеци, когато започнахме този дебат, заявих, че очакваме предложения и то конструктивни. Проблемът с тази огромна маса от хора, която се е десоциализирала, не е партиен проблем. Това е проблем на държавата. Виждате низ от инциденти, които показват, че сред нас живеят поколения, за които човешкият живот, достойнство и морал не са валидни, подчерта Карлос Контрера в студиото на „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

По думите му основната идея на концепцията, която вицепремиерът Каракачанов предстои да внесе официално за разглеждане, е да наложи отново законността в местата, където тя липсва.

Според него с тази задача не могат да се справят различни неправителствени организации или дори Църквата.

Няма как НПО-та или Църквата да запълни този правен и властови вакуум. Как НПО-ата ще решат проблема с безразборната раждаемост, с безотговорното родителство в държавата. Как ще решат въпроса с раздутия социален пакет, който се ползва за паразитиране, настоя Карлос Контрера.

Общинският съветник допълни още, че по концепцията се водят преговори с различен интензитет. Контрера подчерта, че трябва да се работи по превенция на национално ниво и срещу евентуален мигрантски натиск.

Според него в тази насока има какво още да се направи, защото инцидентите показват, че хора от центровете от отворен тип в София извършват престъпления и може да са съпричастни към други.

Представителят на ВМРО посочи още, че партията се готви за предстоящите местни избори през есента, а целта им на тях е затвърждаване или надграждане на резултата от евровота.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *