Карлос Контрера: Правната комисия в парламента е „разцентрована“

Карлос Контрера: Правната комисия в парламента е „разцентрована“

11 март 2019  |   0 коментара

И с решението за премахване на преференциите в Изборния кодекс, и с промяна на закона за вероизповеданията, с която се опрощават задължения, правната комисия в парламента твори глупост след глупост. Правната комисия в парламента е „разцентрована“.

Това коментира общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера в ефира на ТВ Европа.

Решението на парламента за опрощаване на дългове на вероизповеданията, на което депутати от ВМРО остро се противопоставиха, касае и общините, каза Контрера, като обясни, че се оказва, че задължения за данък сграда и такса смет явно също ще бъдат опрощавани.

Запитан кака ще коментира, че само към Столична община задълженията на Мюфтийството са 600 хил. лв., Карлос Контрера заяви:

Градът е пълен с хитреци, които не си пращат данъците и таксите. Аз, като общински съветник, съм категорично против практиката да се опрощават и разсрочват задълженията на юридически лица. Тук не става дума за гражданин, който е закъсал… Говорим за цяло вероизповедание, които има милиони прихода. Така че, нека бъдат така добри и да си плащат задълженията.

По думите му, в парламента е била сътворена юридическа глупост, защото с промяна на закон се опрощават публични задължения на юридически лица. Променя се закон за облагодетелстване на един субект, опрощават се задължения. Как после ще обясняваме на хората, че те трябва да са съвестни платци, запита общинският съветник.

ВМРО е категорично против  опрощаването на тези задължения. Нещо повече, когато предложихме да се забрани финансирането от чужбина на вероизповеданията, нас ни бламираха, каза Контрера. Той допълни, че ВМРО няма да отстъпи от идеята за спиране на външното финансиране, защото това всъщност е въпрос на национална сигурност, а не опрощаването на задължения.

По повод участието на ВМРО в управлението на държавата Карлос Контрера посочи, че въпросът със закона за вероизповеданията е само един от крайъгълните камъни. Много от законопроектите на Патриотите стоят на изчакване от повече от година.  Според него, трябва всички тези неща да бъдат обсъдени на коалиционен съвет на управляващата коалиция. Щe трябва да е ясно ще се спазва ли програмата за управление или ще продължат тези солови акции, коментира той.

Имаме наши предложения за промяна в закона относно социалните плащания, имаме предложения за промяна на Наказателно-процесуалния кодекс, на НК. Имаме и предложена програма по Циганския въпрос . Това са все изключително важни теми, които предстоят да бъдат гледани.

Целия разговор с общинския съветник Карлос Контрера проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *