Карлос Контрера: Няма консенсус по доклада ул. „Съборна“ да стане пешеходна

Карлос Контрера: Няма консенсус по доклада ул. „Съборна“ да стане пешеходна

16 юни 2020  |   0 коментара

Мечтата на г-н Борис Бонев да „разджурка“ целия център ще се сбъдне лека-полека

На вчерашното заседание на комисията по „Транспорт и туризъм“ колегите от ГЕРБ и „Демократична България“ с активното и дори натрапчиво застъпничество на независимия общински съветник Борис Бонев гласуваха ул. „Съборна“ да стане пешеходна зона. Самият аз гласувах „против“, тъй като все още не съм убеден в полезността и ефективността на едно подобно решение.

Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера по повод предложението ул. „Съборна“ да стане пешеходна зона. И допълни:

Колегите, които подкрепиха доклада, смятат, че по този начин ще придадат един модерен облик на улицата и тази част от центъра. Изтъкнаха се аргументи, че така и така над 90% от придвижването било пешеходно, свързвала се пешеходната част на бул. „Витоша“ с Градската градина. Иначе погледнато - и сега нищо не пречи на пешеходците, в т.ч. и на мен, да се придвижват спокойно по ул. „Съборна“. Пречките са по-скоро технически - изпочупените плочки и шахти, заради които можеш да се пребиеш със завидна лекота. Оказва се, че обществено обсъждане в класическия смисъл не е имало. Има постъпили възражения от БНБ, Археологическия институт с музей към БАН, а от Министерство на туризма дори не знаеха за този проект. Живущи внесоха подписка срещу проекта с над 120 подписа. Следва да отбележим, че местата за паркиране ще бъдат орязани с 98, като в тази подзона има над 300 стикера, издадени на живущи в режим на локално платено паркиране. Всички места по улицата в режим „Служебен абонамент“ се премахват.

След въвеждането на новата организация на движение - пешеходна зона, велосипедистите и ползващите тротинетки няма да могат да карат по улицата. Очевидно докладът не е консенсусен, но така или иначе също толкова очевидно ще бъде приет на идващата сесия на 25 юни със завидно мнозинство. В крайна сметка мечтата на г-н Борис Бонев да „разджурка“ целия център ще се сбъдне лека-полека. Да се готвят следващите улици, за които има напъни да бъдат бастисани - бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Цар Шишман“. Скоро на живущите в район „Средец“ ще трябва да се плащат вредни за това, че имат „неблагоразумието“ да имат собственост там.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *