Карлос Контрера: Не може да правим ремонти по картинки

Карлос Контрера: Не може да правим ремонти по картинки

14 юни 2019  |   0 коментара

Ако говорим за ремонта на „Граф Игнатиев“ нещата се виждат с просто око, защото хората, които трябваше да редят прословутите плочки и павета, очевидно не си разбираха от работата. Когато тръгнеш едновременно в рамките на няколко месеца да правиш четири-пет-шест знакови обекта, рискът да се издъниш е много голям. Това трябва да бъде обеца на ухото на Столична община, че нямаме сили да организираме толкова мащабна дейност, то се видя.

Това каза в предаването „Темите“ общинският съветник в СОС и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера.

Като чуя архитектурни конкурси настръхвам. Сега се подготвя конкурс за „Св. Неделя“, не ми се ще да видя какво ще се случи, особено като се има предвид, че на чуваме проектанти като този на „Граф Игнатиев“, който казва, че на него си му харесва и той си има мнение и никой не може да му се бърка. Стигнахме до абсурдната ситуация, в която се правят коментари „На картинка изглеждаше по-добре“, ама не може да правим ремонти по картинки, категоричен бе Контрера.

Той обясни по казуса с БНР, че не реагира за първи път. Преди около 4-5 месеца огласих тази информация,  когато БНР поиска разсрочване на едно значително задължение – милион и осемстотин хиляди лева, което е формирано основно от  неплатени суми за такса битови отпадъци, изпратих и сигнал до прокуратурата, защото според мен една структура, която ползва държавна субсидия, т.е. публични пари, няма как като част от тази субсидия да не е калкулирала прогнозните разходи за тези данъци и такси, смята общинският съветник.

Като че ли тези структури, които са на държавно субсидиране си позволяват да са, ще го кажа меко, недисциплинирани. Мисля, че НДК дължи вече над 2 млн. лв., може и да са повече. Ще поискам информация и за БНТ, защото разбрах, че и там има доста проблеми. А подозирам, че и при Главното мюфтийство е така, заяви Контрера.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *