Карлос Контрера: МВР трябва да влезе със сила в гетата!

Карлос Контрера: МВР трябва да влезе със сила в гетата!

06 ноември 2018  |   0 коментара

При циганите израстна едно поколение, скъсало връзките си с държавата, категоричен е общинският съветник от ВМРО

В събота 12 роми от ботевградското село Врачеш бяха задържани след сблъсък с полицаи. Напрежението дошло, след като екип на жандармерията се отзовал на сигнал за силна музика в селото.

Един от обитателите на махалата отказал да си даде личната карта за проверка, след което блъснал един от униформените. Когато се опитали да го задържат, 30 души заобиколили полицаите и се опитали по всякакъв начин да осуетят задържането. За да се избегнат сблъсъци, един от полицаите произвел предупредителен изстрел във въздуха, а освен това бил използван лютив спрей за разпръскване.

За пореден път в рамките на няколко дни ескалира напрежението между цигани и полицаи, имаме си работа с примитивни хора. Те упражняват насилие по всеки един случаи. При всеки скандал те изкарват брадвите, коментира общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера в ефира на България ОН ЕР.

Според него, в циганските гета е израснало едно поколение, което е скъсало връзката си с държавата. Освен това, Контрера е сигурен, че циганите са загубили усета, че живеят в общество и в правова държава.

Проблемът е в грешката, която се допусна с културното многообразие. В началото на 90-те години циганите разбраха, че имат само права, а забравиха за своите задължения. Те се вклиниха в социалната система. Този либерализъм създаде парадоксът - вместо еволюция, получава се регресия, категоричен е общинският съветник от ВМРО.

По думите му, положението може да бъде овладяно само със сила, защото циганските тълпи нямат морални задръжки. 

Ако полицаите не са стреляли, е могло да се стигне и до фатален случай. Ако българското общество се озлоби много, може да се стигне до страшни картини. Работата на МВР е да влезе със сила и да наложи ред в гетата, завърши Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *