Карлос Контрера: Комисията по транспорт и туризъм към СОС ще работи по нов начин

29 ноември 2019  |   0 коментара

Комисията има да се занимае с два типа въпроси - тези, които изискват бързи и спешни мерки, и тези, които са със средносрочни и дългосрочни въпроси за решаване с транспорта и инфраструктурата.

Такъв коментар направи общинският съветник и председател на комисията по транспорт и туризъм към СОС Карлос Контрера след първото заседание на комисията за Национална телевизия „България 24“.

Смятам, че комисията ще работи по нов начин. Няма маловажни теми, всяко нещо, което касае гражданите, ще бъде разглеждано и ще намира своето решение. Говоря за промяна на разписания, маршрути, автобусни линии. Оказва се, че назад във времето някои от тези теми са били подценявани. Смятам, че в следващите седмици ще удовлетворим немалко искания на гражданите да бъдат променени маршрути и разписания, каза Контрера.

По-интересна е темата за стратегическото развитие на транспорта в столицата. Аз развивам тезата и заявявам убедеността си, че в следващите 1-2 години ние трябва задължително да закупим нови 150 газови автобуса, с които да подменим старите, които в момента обслужват част от линиите. Това трябва да бъде стратегическа задача. Трябва да бъде създаден довеждащият транспорт до кварталите, заяви общинският съветник от ВМРО.

За мен една друга тема, която има място във всяко едно заседание на комисията, е въвеждането на ред в пътния трафик, включително и темата с неправилното паркиране, което е една от причините за задръстванията в София. Смятам, че Столична община и Центърът за градска мобилност трябва да бъдат изключително последователни в противодействието на неправилното паркиране по тротоари, пътеки, кръстовища. За мен е важно фокусът да се премести и в кварталите, където има фрапантни нарушения. Ако се закупят допълнително паяци, е възможно да се сложи някакъв базов ред на движението, каквото смятам е желанието на голямата част от столичани, завърши Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *