Карлос Контрера за свършеното от ВМРО в настоящия мандат на Столичния общински съвет

07 март 2019  |   0 коментара

В коментарното предаване „Точка на кипене“ по национална телевизия „България 24“ общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера направи своеобразен отчет за свършеното от ВМРО в настоящия мандат на Общинския съвет в София, който е към своя край, тъй като през есента на тази година предстоят местни избори.

Контрера напомни, че ВМРО реализира трима съветника в столицата на изборите през 2014 г. Тогава кандидат за кмет на Патриотите от ВМРО бе сегашният евродепутат Ангел Джамбазки, а кампанията мина под мотото „С нас идва редът“. Основни акценти от програмата бяха сигурността – премахване на гетата, събаряне на незаконните постройки, концесията на Софийска вода – въпрос, който не е намерил окончателно решение; проблемите с монополите – Топлофикация, а също и ЧЕЗ. Двойните стандарти между развитието на районите. Чистотата на града - не сме на нивото, на което трябва да бъде една модерна столица.

Председателят на „Патриоти за София“ открои темата транспорт за София като изключително щекотлива тема, която е и една от най-важните за столичани.

Въпреки че сме трима общински съветници от общо 61 в СОС е ясно, че не може да „преместим планината“, но не са малко нещата, на които предложихме решения. Прокарахме и някои от тях. По мой доклад бяха осигурени 60 нови газови автобуса за северните райони на София, като така бе решен един транспортен проблем, а също направихме стъпка в посока изравняване на качеството на живот на хората от централните и южните райони с тези от северните, напомни Карлос Контрера.

Той отчете като победа на колегата си общински съветник от ВМРО Димитър Антов, че е успял да се пребори за автобусната линия до Златните мостове. Контрера декларира, че групата на Патриотите в СОС горещо подкрепя метрото да стигне до Витоша, а също напомни, че по тяхно предложение Съветът е гласувал декларацията на Общината в подкрепа на кандидатурата на София за столица на младежката зимна олимпиада през 2024 г.

Вижте във видеото разказа на Карлос Контрера какво го е накарало да стане член на ВМРО през 2005 г., а и също как е влезнал в политиката, какво е работил докато е следвал „Право“ в Софийския университет >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *