Карлос Контрера за боя на „Лъвов мост“: Ще има още трупове

Карлос Контрера за боя на „Лъвов мост“: Ще има още трупове

06 януари 2016  |   0 коментара

След като стана ясно, че на „Лъвов мост“ се е разразил масов бой между мигранти, FRONT.BG се свърза с Карлос Контрера от ВМРО. Ето неговия коментар по темата:

Това е един от стотиците инциденти в района за последните 3 години. Очевидно е, че има напрежение в тези среди. Причината може да бъде търсена само в някакви криминални подбуди, защото тези хора не се занимават с честен труд и ръкоделие.

„Лъвов мост“ е известен с проститутки, разпространение на наркотици и т.н. Откакто започна масовата вълна на имиграция, районът на „Лъвов Мост“, „Женския пазар и бул. „Христо Ботев“ се превърна в средище на нелегални имигранти.

Там се развива и каналджийството, там се търгува незаконно и с валута - обменят се пари, каквито се сетите. Там се укриват хора. Там са разположени явките на хората, които водят мигрантите до София и които ги транспортират през София за Западна Европа.

Затова най-вероятно става дума за криминален сблъсък, който е свързан с каналджийство, но може да става въпрос и за разпространение на наркотици, защото не е тайна, че част от хората, които идват от Африка и Азия, активно се включват в незаконния пазар за дрога в София. Има достатъчно такива данни.

Това не е първият масов бой там, преди месец-два имаше подобен. Сигурен съм, че скоро ще има още трупове. Предвид съществуването на толкова различни етноси и култури там хората гледат на територията като на свободна зона, в която всеки може да прави каквото си иска. Така излизат и най-лошите черти от човешкия характер.

Има основание да се страхуваме от случващото се, защото има много случаи на пострадали българи в района. Тези хора не подбират кого ще нападнат. Припомням случая със студентката Виктория Христова - защо бе нападната тя? След скандал с каналджия, на нападателя му било отказано да бъде трафикиран. Провокиран от отказа, той тръгнал да търси пари и нападнал първия магазин, който му бил пред очите.

По-късно имаше още нападения над граждани в района на ул. „Цар Симеон“ до Женския пазар.

Историята за съжаление вече е богата на такива примери и най-вероятно тези боеве скоро ще придобият по-масов характер, защото в случая става въпрос за 10-15 човека, който са се избили помежду си.

Решението на проблема е тези хора да бъдат прибрани от улиците, те нямат място там, нито пък в държавата. Огромна част от тях трябва да бъдат върнати оттам, откъдето са дошли. Друго решение няма.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *