Карлос Контрера е категорично против поредното дългосрочно упражнение по темата Витоша

Карлос Контрера е категорично против поредното дългосрочно упражнение по темата Витоша

22 юли 2020  |   0 коментара

За пореден път с процедурни хватки се пилее време, възмущава се патриотът

Изключително съм възмутен от Консултативния съвет на Природен парк „Витоша“, който първо трябваше да е присъствен, след това уж комбинирано чрез видеовръзка и накрая се получи едно нищо, защото връзката пропадна. И се оказва май, че цялата работа е за да може един общински съветник, който си почива, все пак да участва. Така или иначе към датата на свикване на съвета така и не разбрах кои са всичките му членове и кой ги е определил, та сега трябва да се търсим със свещ. Иначе трябваше да се обсъждат варианти за подробен устройствен план на парк „Витоша“.

Това заяви столичният общински съветник от ВМРО, председател на политическа група „Патриоти за София“ и шеф на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера.

Той е категоричен, че в момента се пробутва поредното дългосрочно упражнение по темата Витоша - новата идея е процедиране на специализиран подробен устройствен план.

Ясно и категорично заявих (преди да се срине връзката и де факто да не можем да участваме в заседанието), че съм против подобен подход, посочва Контрера.

Моля за протокола да се отбележи моето становище - против съм, тъй като СПУП, заедно с всички процедури и обжалвания, ще отнеме години и няма да се изпълнят ангажиментите на кмета на София за бърза модернизация на лифтовете на Витоша. СПУП спира другите ПУП и в крайна сметка нищо няма да се случи. Да напомня, че ДПП Витоша похарчи 1 млн. лв. за актуализиран план за управление, който седи на трупчета, категоричен е Карлос Контрера.

Общинският съветник от ВМРО смята, че за пореден път с процедурни хватки се пилее време.

Също така той напомня, че от 2018 г. има експертно становище от работна група към Министерство на младежта и спорта, което ясно казва кое и как трябва да се промени, за да се възстановят и модернизират лифтовете, влековете и да се подобрят условията за туризъм на Витоша.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *