Карлос Контрера: Да се върне смъртното наказание при брутални случаи на убийство

Карлос Контрера: Да се върне смъртното наказание при брутални случаи на убийство

20 август 2019  |   0 коментара

Скандалите в малката коалиция са в полза единствено и само на ДПС и БСП, смята съветникът

След случая с бруталното убийство на седемгодишното момиченце в Сотиря ВМРО предлага въвеждане на химическа кастрация при педофилия. Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера е дори по-краен. Той предлага да се върне смъртното наказание при подобни брутални случаи на убийство.

Очевидно състоянието на българското и на други общества предполага, че трябва да съществува като правна възможност смъртното наказание. Друг е въпросът как и дали ще се изпълнява въобще.

Това каза за ТВ Европа общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

Защо законопроектът на ВМРО за отмяна на съкратеното съдебно следствие не се придвижва? Той е внесен преди година в парламента.

Спомняте си, че във връзка пак със събития, свързани с тежки престъпления, отново имаше дебат до къде да се прилага това съдебно следствие и за тежките престъпления въобще дали да се прилага. Ето, вижте случая в с. Сотиря – от доказателствена гледна точка той е ясен, но ако този извършител тръгне по пътя на съкратено съдебно следствие, той ще получи лека присъда за това зверство, което е извършил, каза Контрера.

От ВМРО потвърдиха думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов за криза в управлението. Преди ден Симеонов заговори дори за промени в управляващата коалиция наесен.

По време на кампанията за евроизборите ясно заявихме от ВМРО, че след изборите трябва да се направи преглед на управленската програма – какво е свършено, какво не е и защо, защо някъде има само частично изпълнение. Може би и преформулиране на програмата за управление, защото очевидно на средата на мандата ще има теми, по които няма да има резултат и до 2021 г. Така или иначе обаче не всичко е черно. Ето давам пример с армията – амбициозната задача за превъоръжаването вече върви, заяви общинският съветник.

Контрера е категоричен обаче, че скандалите в малката коалиция и сигналите, които се излъчват, са в полза единствено на опонентите им от ДПС и БСП.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *