Карлос Контрера: Горенето на гуми, кабели и дрехи е форма на тероризъм

11 декември 2017  |   0 коментара

Казусът със замърсяване на въздуха може да бъде решен само с партньорство между община и държава, смята съветникът от ВМРО

Как общината ще решава проблема с мръсния въздух в столицата? Къде са концентрирани основните проблеми и кои са основните замърсители? Мнението на общинския съветник от ВМРО и председател на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера в студиото на „Европа сутрин“ по ТВ Европа.

Проблемите с чистотата на атмосферния въздух в столицата се наложиха изключително бързо и за кратко време. Логично е при такова предизвикателство най-силният политически инструмент – бюджетът, да бъде насочен основно към решаването на тези въпроси, коментира Контрера.

Той посочи, че това се прави, а също така се работи усилено по отношение на публичните инвестиции – и с обновлението на автопарка, с желанието да се увеличи кратността на миене на улиците, с опитите да се увеличи зелената система и т.н.

Качеството и чистотата на атмосферния въздух в столицата е решимо през различни пера в бюджета на община София, обобщи той.

Според Контрера при това ниво на урбанизация въпросът ще става все по–тежък. Системата за ранно предупреждение трябва да бъде изградена с помощта на държавата, каза той.

Казусът с Виетнамски общежития и Факултета, които бълват вредни емисии, може да бъде решен само с партньорство между община и държава. Ще са необходими доста крути мерки, заяви категоричното си мнение съветникът.

Карлос Контрера обясни, че сега нормативната рамка не е готова за подобни типове замърсяване.

Горенето на гуми, кабели, дрехи, с което се замърсява въздуха, е форма на тероризъм в тези квартали. Хората страдат наистина, опасно е за здравето на всички, особено живущите в района. А проблемите със здравето могат да се проявят и след години, заяви представителят на ВМРО.

Друг е въпросът дали вършещите го имат съзнанието, че тровят и себе си, и останалите, допълни той.

Общинският съветник е подал сигнал до РИОСВ да се правят постоянни замервания на чистотата на въздуха в споменатите невралгични райони. Това може да стане по два начина – чрез мобилна станция или чрез изграждане на постоянна.

Вижте целия разговор с Карлос Контрера във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *