Карлос Контрера: Въжените линии на Витоша трябва да бъдат модернизирани

Карлос Контрера: Въжените линии на Витоша трябва да бъдат модернизирани

28 май 2020  |   0 коментара

В последните дни една от основните теми в СОС и Столична община е Витоша. И няма как да не бъде, тъй като планината е изключително важна за хората и града ни. От 1 юни се възстановява с подобрени разписания автобусното обслужване на линиите 63 и 66, които се ползват от туристите за достъп до Витоша.

Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

Има развитие и по една друга тема, която на заседанието на СОС на 14 май анонсирах. Възстановява се и работата на кабинковия лифт „Симеоново – Алеко“. Както обещах на сесията в качеството си на председател на комисията по „Транспорт и туризъм“ изпратих писмо с предложение до „Витоша ски“ работата на въжената линия да бъде възстановена при пълно спазване на всички препоръки от МЗ за осигуряване на безопасност с оглед епидемията от коронавирус. В мотивите си посочих, че въжените линии са възможно най-екологичния и удобен транспорт от подножието на планината до високите ѝ части. Пускането в експлоатация на лифта е още една възможност за столичани и гостите на града бързо и удобно да се качат горе на Витоша, каза Контрера.

Изпратих това свое предложение на 20 май. Към настоящия момент имам отговор от „Витоша ски“, че работата на въжената линия ще бъде възстановена на 6 юни при спазване на абсолютни мерки за дезинфекция и безопасност. Това е още една добра новина. Личното ми убеждение е, че въжените линии на Витоша трябва да бъдат модернизирани, за да осигурим бърз и екологичен достъп от града до планината, пише съветникът от ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *