Карлос Контрера: Аз не съм привърженик на разговорите през медиите

20 ноември 2018  |   0 коментара

Сътресения в коалицията на „Обединени патриоти”, оставка на вицепремиера Валери Симеонов и сега ново искане от Волен Сидеров за оставка на Красимир Каракачанов като заместник министър-председател. Какви точно са проблемите при „Патриотите” – темата в предаването „Денят на живо” по Канал 3 коментира Карлос Контрера от ВМРО.

При нас метастазират някои проблеми като малка коалиция и това се отразява на цялото управление. Защото няколко пъти Каракачанов потушава скандали, за да се стигне до този момент, в който той заяви, че повече няма да бъде синя каска. Ние загубихме година и половина в някои скандали, вместо да предприемем конкретни действия в Народното събрание. Защото хората очакват конкретни действия, а ние се заринахме в блатото на думите, обяви Контрера, който е столичен общински съветник.

След коалиционния съвет има няколко варианта, а именно – Обединени патриоти се изтеглят изцяло от изпълнителната власт и остават само като подкрепящи в НС. Вторият вариант е да заменим част от министрите с други. Този разговор така поставен е трябвало да се води преди година и половина, когато още не беше подписано споразумението, заяви Контрера.

От друга страна какво показваме на нашите избиратели – те ще си кажат ние гласувахме за обединение. Беше им заявено, че ще има обединение и ще бъде потиснато политическото его. Нашите ангажименти са написани в предизборната ни програма и в коалиционното споразумение. Не е сега времето по средата на мандата да се преформулираме. Не знам какво седи зад тези идеи, но е факт, че ние сме поели конкретни ангажименти, заяви членът на ВМРО.

Не съм казал, че не сме свършили работа. Казах, че темпото през последната половин година не е същото, с което започнахме и се забави. Факт е, че сме поели конкретни ангажименти, ами тогава хайде да бъдем така добри и да гласуваме поправката за съкратеното съдебно следствие. Хайде да решим проблема със сечта в парковете. Включително и законопроектът за вероизповеданията. Предложения, които едва ли ще срещнат неодобрението на протестиращите хора, категоричен бе Контрера.

За финал общинският съветник от ВМРО коментира темата за протестите и каза, че вече се виждат познати лозунги за смяна на системата, познати от 2013 г., но как трябва да стане това, трябват ясни искания, защото с викове и крясъци няма как да стане.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *