Карловски квартал вече е под християнска и патриотична закрила

Карловски квартал вече е под християнска и патриотична закрила

12 март 2018  |   0 коментара

Жителите на карловския квартал „Сушица“ вече ще бъдат закриляни от християнски кръст и национално знаме. Трибагреникът е осветен в църквата, а пилонът, на който е поставен, и християнският кръст са поръсени със светена вода. Светините са поставени на Глогова поляна, непосредствено над квартала. Идеята се ражда преди време, когато в разговор с войводата от Карлово Светлозар Янков и с местната патриотична структура на ВМРО хора от квартала споделят, че искат да имат Божия закрила.

Инициативата и разходите са поети от общинския съветник и председател на ВМРО – Карлово Светлозар Янков, а сега вече желанието на жителите на „Сушица“ е изпълнено.

На импровизираната церемония дойдоха много местни патриоти. С удоволствие подехме идеята, тези хора го заслужават, там живеят едни от най-големите родолюбци. Винаги сме се възхищавали на многообразната самодейност и инициативност на жителите на квартала. Пожелаваме им новата придобивка да пази всички от неприятности и зли очи. Искам да благодаря сърдечно на Боян и Павел от Сушица, които взеха присърце инициативата и много ни помогнаха, коментира Светлозар Янков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *