Карлово под цигански терор

Карлово под цигански терор

28 януари 2015  |   0 коментара

Цяло Карлово е потресено от жестокото нападение над 39-годишния Тони Драгиев от Карлово и се моли за живота му.

В неделя, на 25 януари около 6.50 часа, тялото на пребития мъж бе намерено на тротоара на ул. „Александър Стамболийски“ буквално на метри от сградата на полицията. Открилият го полицай веднага повикал екип на Спешна помощ. Пострадалият е откаран в пловдивската университетска болница, където се борят за живота му.

Новината за тежкото състояние на Тони се разнесе бързо в малкото подбалканско градче и всички бяха потресени от жестокостта на деянието.

Всеки, който познава Тони, знае, че не е конфликтен.

Неприятната вест бързо стана водеща тема в града, като всички бяха в недоумение как спокоен човек като него може да бъде жертва на подобна бруталност.

Познавам пострадалия от дълги години и съм сигурен, че той не би предизвикал по какъвто и да е начин подобна агресия у някого. След като разбрах за случилото се, предположих произхода на нападателите. За един определен етнос са присъщи тежки криминални престъпления, които се отличават с особена жестокост. Когато във вторник беше задържан криминално проявеният А.С.(29 г.) от Карлово, не бях изненадан, че е циганин, споделя председателят на ВМРО – Карлово Светлозар Янков.

Сега, когато всички се молим за живота на Тони, решихме да направим молебен за здравето му, разказва Янков. Той заявява, че ВМРО осъжда остро бруталното нападение. Съпричастни сме с роднините на пострадалия и ще се молим за чудо, допълва той.

ВМРО в Карлово призовава органите на МВР да вземат мерки за превенция на подобен род престъпления, защото търпението на хората е изчерпано.

Няма да позволим да ни избиват един по един, казват войводите от града на Левски.

Какво разказва още Янков четете тук:

Далеч съм от мисълта, че всички цигани са такива изверги, но за по-малко година и половина това е третият случай в община Карлово, в който цигани пребиват българи и ги оставят в безпомощно състояние.”

В края на 2013 год. на 7 срещу 8 декември в 2.30 ч. през нощта, излизайки от дискотека, 23 годишният Ивайло Пръмов вижда група цигани, които уринират върху паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, само на метри от полицията. След като Ивайло отправя забележка към групата цигани, те го нападат, счупвайки в главата му бутилка уиски и го пребиват. Оставяйки го на земята, нападателите се качват в такси и си тръгват. Младежът успява да отиде до полицията, откъдето го откарали в спешния център.

По-късно беше установено, че извършителите са военнослужещи и са от цигански произход.

През 2014 год. в село Розино, община Карлово група цигани нападна и преби до смърт собственик на бензиностанция. За съжаление пострадалият бизнесмен Георги Рогачев издъхна в пловдивска болница. Въпреки бурното минало на двамата братя Рогачеви, хора от цялата околия  се молеха за живота на Георги, но уви…

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *