Каракачанов: Нужна ни беше национална гвардия

Каракачанов: Нужна ни беше национална гвардия

05 август 2014  |   0 коментара

Изпълнителната власт в България не е подготвена да посреща природни бедствия. Пример за това са последиците от наводненията във Варна, Добрич, сега и в Мизия. Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Дискусионно студио“ по ТВ „СКАТ“.

В Германия, например, при наводнения на помощ се изпраща военна техника за бедстващите райони. У нас това няма как да се случи, тъй като в Северна България за закрити военните поделения. „Няма как от Карлово да отидат бронетранспортьори, които да помагат в Мизия при нужда“, обясни Каракачанов.

Той припомни, че преди години ВМРО е била вносител в Народното събрание на проект на закон за националната гвардия. „Ако този закон беше приет, национална гвардия можеше да бъда в помощ точно при такива ситуации“, смята председателят на ВМРО.

Какво теми обсъдиха още в „Дискусионно студио“ лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов вижте във видеото от предаването.

Двете партии преди дни се обединиха в „Патриотичен фронт“, чиито цели са възраждане на българската икономика, борба срещу монополите, създаване на модерно образование и здравеопазване, справедлива и неподкупна съдебна система.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *