Каракачанов: Ще докажем, че патриотите в България са единни

Каракачанов: Ще докажем, че патриотите в България са единни

29 юли 2016  |   1 коментар

Нагласите, с които влизаме в съревнованието за президентската институция, са да покажем, че има алтернатива на досегашния модел, че патриотите в България са единни и че следващият тандем, който ще влезе в президентството, трябва да са хора, които защитават преди всичко и над всичко българските национални и държавни интереси.

Това каза пред журналисти народният представител от Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с номинацията му за президент, издигната от Инициативен комитет.

Искам да благодаря на Валери Симеонов и на Волен Сидеров за това, че подкрепиха инициативата за тази кандидатпрезидентска двойка, коментира Каракачанов.

Той каза, че няма основание да се срамува от своето минало. Каракачанов посочи, че България съществува от 1400 г. на Балканите и винаги е имала нужда от това някой да я защитава и да я брани. Той обясни, че в цялата си дейност за службите на Република България не е получил една стотинка възнаграждение и го е правил с убеждението, че това е негов патриотичен дълг.

Нека тези, които обичат да говорят за комунизъм, обичат да говорят за Държавна сигурност, да си задават въпроса какво правиха те през това време, коментира Каракачанов.

Той попита дали след 10 ноември не е имало подслушване и репресии по политическа линия.

Амбицията ми е проста и ясна - да дадем алтернатива на всички онези хора, които ни окуражаваха през последните две години - и нас от Патриотичния фронт, и от „Атака“, да намерим силите да се обединим и ние го направихме, добави той.

Политиците могат да предполагат, но негово величество българският гражданин разполага. Той ще реши, посочи Каракачанов във връзка с шансовете му за успех и обясни, че амбицията им е да спечелят.

Той обясни, че Валери Симеонов е бил първият, който е подкрепил тяхната двойка, въпреки че НФСБ няма кандидат за президент или вицепрезидент.

На въпрос дали Бойко Борисов ще се впусне в кандидатпрезидентската надпревара, Красимир Каракачанов заяви, че очаква в тази надпревара да излязат хора, които могат да обединяват нацията и които могат да казват „Не“ на европейски институции и партньори, когато това е в полза на България.

Според него всичко останало са празни упражнения.

Номинираният за вицепрезидент Явор Нотев от „Атака“ посочи, че форматът на кандидатпрезидентската двойка е знаков.

Ние сме с по-далечен хоризонт и с по-далечни цели, заяви Нотев и обяви, че ще положат усилия, за да постигнат единение на всички сили, които се определят като патриоти и които стоят зад интересите на страната.

Коментари

  • Огнян Велинов

    юли 31, 2016 в 11:31

    Това е тюрлю-гювеч. Как ще се разберем с "Атака" по въпроса за Русия и НАТО? Да не би ВМРО да е направило отстъпки за членството ни в ЕС и НАТО????? А на всички е ясно, че ДПС прехвърли гласове на "Атака", благодарение на които влязоха в НС. Освен това, атакистите ще гласуват за кандидата на БСП, а не за Каракачанов, можете да бъдете сигурни! Механичното "обединение" на ВМРО, НФСБ и Атака е все едно да събират ябълки и круши и да чакаш да получиш репи. Не става! От това "обединение" няма да дойдат повече гласове, а напротив - ще намалеят. ВМРО трябва да изгражда една консервативна партия, каквото няма в България и се очаква от електората. На базата на консервативните принципи ще стъпи и националн0 отговорната програма, която трябва да следва ВМРО. Но това трябва да става на базата на ясна и разбираема идеология, естествено различна от "народната" европейска партия. За лявото да не говорим - там всички са интернационалисти. Вижте Льо Пен - това не е партия, а профсъюз! Национализмът се проявява най-първо в икономиката. Например: В румъния държавните институции и общинските задължително купуват само "Дачия"! Какви коли си купуват у нас? Нали има вече и български? Верно, китайската версия на "Тойота", но се сглобяват тук! И т.н.Това е национализъм - никакво споразумение ТТИП и купуване само българско производство стоки.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *