Каракачанов: Ще бъдем първата държава на Балканите с F-16 Block 70

Каракачанов: Ще бъдем първата държава на Балканите с F-16 Block 70

19 юли 2019  |   0 коментара

Парламентът ратифицира на първо и на второ четене международните договори за закупуване на самолети F-16 Block 70. От гласувалите 209 депутати 124 са „за", против са 83, въздържаха се трима.

С покупката на F-16 Block 70 ние ще бъдем първата държава на Балканите, която ще има такъв самолет, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. 

Министър Каракачанов направи изказване от парламентарната трибуна по време на дебатите по предложената ратификация на четирите международни договора, обединяващи доставката на новите изтребители и оборудването за тях. 

С тези финансови възможности, които има България, този избор на самолет е най-добрият, заяви Каракачанов, защитавайки необходимостта от сделката.

За мен елементарният популизъм да изчисляваме колко лева би увеличило това пенсиите, просто е несъстоятелен. Няма просперираща държава, която няма надеждна сигурност и надеждна армия. Това става не само с увеличаването на заплатите, което това правителство прави два пъти. Надеждността на Българската армия зависи и от въоръжението и оборудването, което ние ще дадем на нашите военнослужещи, допълни военният министър.

Според него несъстоятелна е една от основните критиките на противниците на ратификацията на договорите, а именно, че самолетът все още не е произведен. 

F-16 е най-произвежданият самолет в света. Ама бил стар модел. То и Мерцедес имат модел от 60-те години, но имат и последен модел, подчерта Каракачанов.

Според него техническите качества на F-16 Block 70 прави самолета най-добрия избор за страната ни в отношение цена-качество.

Вижте във видеото цялото изказвана на Красимир Каракачанов в парламента >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *