Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!

Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!

09 март 2020  |   0 коментара

Работи се по установяване на нулевия пациент

Четирима са заразените с коронавирус на този етап у нас. Два от случаите са от Плевен, където вчера сутринта имаше заседание на Регионалния оперативен щаб в града.

Всички мерки, които Националният щаб е изработил като препоръчителни, стават задължителни в Плевен. Същото важи и за Габрово. Мерките са да се ограничат публичните мероприятия. Най-важна е личната хигиена, обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че няма място за паника и е необходимо да се спазват правилата, тъй като все още има български граждани, попадащи в графата рисков контингент, които се прибират от рискови държави.

Оказват неразбирани за това, че трябва да бъдат прегледани и ако се наложи - хоспитализирани. Това е проблем в цялата страната. Без активното участие на гражданите, няма как и Господ да ни помогне, каза още Каракачанов.

Работи се по установяване на нулевия пациент, който е заразил двамата хоспитализирани с коронавирус. И двамата са били в една и съща стая, с много сериозни симптоми. Вече са с подобрено състояние.

Взети са всички необходими мерки. Областният щаб с областният управител работят перфектно. Без паника. Грипни епидемии, не по-малко сериозни, е имало почти всяка година. Този път е нещо, което е в Европа и в Азия доста по-разпространено. Ситуацията е под контрол, добави министър Каракачанов.

И увери, че в складовете на Министерството на отбраната има около 200 000 защитни облекла за еднократна употреба, със съответните респираторни маски. При необходимост може да бъдат предоставени.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *