Каракачанов: С № 17 за замогване на Северна България

22 март 2017  |   0 коментара

Обръщение на Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО“, за регионалния портал „Габрово Дейли“

Уважаеми госпожи и господа от Габрово, Севлиево, Трявна, Дряново, Плачковци, от селата и махалите на Габровско,

Аз произхождам от този регион, тук съм много често, тук са моите корени. Затова се обръщам към Вас, за да споделя своите виждания за бъдещето на Габровско, на Северна България и на българските региони въобще.

В България има една единствена коалиция, която повдига въпроса за това, че регионите в България се развиват с различни скорости. Напоследък се говори за Европа на две скорости, но България отдавна е на много скорости. Уви, Габрово е в една от най-ниските скорости. А Северна България като цяло е онеправдана.

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, наричаме това регионализъм – ярките и отчайващи различия в качеството на живот между различните региони, между София и страната, между северната и южната част на България. Регионализмът е сред основните фактори за демографската катастрофа. Сега, впрочем, мнозина чуха от Обединените патриоти и започнаха да говорят за демографска катастрофа. Но нищо, по-добре късно, отколкото никога. За съжаление обаче, все още малцина говорят за регионализма.

Ще преборим регионализма!

Ние, Обединените патриоти, настояваме за: децентрализация и създаване второ ниво на самоуправление при максимална независимост на регионите от центъра и директна връзка с Брюксел. Разпределението на инвестициите от бюджета или от европейските фондове по региони трябва да бъде осъществявано по напълно справедлива от социална гледна точка схема. 20% от събраните в общините данъци трябва да остават в общинските бюджети. Ето Ви три съвсем простички стъпки. И също: необходими са законодателно гарантирани преференции за инфраструктурни и индустриални инвестиции в районите с демографски проблеми и с ниво на безработицата над средното за страната, Северна България и пограничните региони.

Северна България страда изключително много. Затова изграждането на магистралите „Хемус“ и „Русе - Велико Търново“, скоростният път София - Видин и тунела под Шипка с прилежащата му инфраструктура ще бъдат първостепенна задача на патриотичното управление. Така ще дадем нов шанс за развитие на Северна България, която дълги години бе лишена от мащабни инфраструктурни проекти. Автомагистралите и скоростните пътища трябва да носят приходи на държавния бюджет, които да се насочват към възстановяване на второ- и третокласните пътища. Корупционните практики при възлагане на обществени поръчки за строителство ще бъдат изкоренени, а компромис с качеството на новоизградените пътища няма да се допуска.

От години ние, Патриотите, се борим за възраждане на Северна България, чието развитие изостава в последните години. Затова и моят заместник Ангел Джамбазки е именно в габровската листа на Обединените патриоти. Това е нашият ясен знак колко много държим на този най-български регион на страната ни. Тук е и Борис Вангелов, водач на листата на Обединените патриоти и символ на неподкупния и честен български патриотизъм. Аз самият също водя листа в Северна България - по традиция водя в Плевен. Моите заместници Искрен Веселинов и Милен Михов водят в Русе и Велико Търново. Искрен Веселинов е директор на националния Център за демографска политика - който пръв, още преди години, призова за борба с демографската катастрофа и огромните различия между регионите у нас. Виждате, че почти цялото ръководство на ВМРО се кандидатира в Северна България.

Гласувайте за листата на „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО” за 7-и габровски многомандатен избирателен район. Водач на листата е Борис Вангелов, дългогодишен организатор на ВМРО за габровска и търновска област. Част от листата в района е и популярният евродепутат Ангел Джамбазки.

С номер 17 в бюлетината в изборите на 26 март 2017 г. хората от Габрово, Севлиево, Дряново, Трявна и Плачковци избират възраждането на този най-български район.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *