Каракачанов с оценка за резултата на ВМРО на местните избори

Каракачанов с оценка за резултата на ВМРО на местните избори

31 октомври 2019  |   0 коментара

Като минат едни местни избори и всеки се прави на победител. Конкретно, ако говорим за резултатите на ВМРО, моите изводи са, че те са добри.  Има някои общини като Плевен например, където имаме 980 гласа повече, отколкото сме взели за евроизборите. В страната имаме двойно повече общински съветници и 14 кандидати на ВМРО отиват на балотаж.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по НОВА.

Едно от нещата, за което не се сбъднаха моите очаквания, е София и това си има своето обяснение. Един от кандидатите за кмет, който днес стана общински съветник, през цялото време плюеше персонално. От друга страна, г-н Джамбазки се държа изключително толерантно към досегашния кмет на София. По време на кампанията той няколко пъти дори я защити. Тогава някои медии започнаха да налагат тезата, че Джамбазки не е алтернатива, посочи още той.

Да, резултатът в София е по-нисък от очакванията ни, така че тук трябва да отчетем грешката си. Нашето желание за София беше да не влизаме в тон на охулване и оплюване, а да се опитваме да лансираме позитивните идеи, които ние имаме за бъдещето на столицата, коментира Каракачанов.

По думите му според социологически резултати Джамбазки е един от най-уважаваните политици в България.

Грешката ни беше, че ние се опитахме да водим позитивна кампания, вместо да се концентрираме върху това да атакуваме действащия кмет. За съжаление се оказа, че такъв тип кампания не работи, категоричен бе той.

Според него в големите областни градове, а и почти навсякъде – кандидатите на ВМРО са трети като национален резултат.

Това обаче не бива да ни създава илюзията, че след едни успешни евроизбори и след едни добри местни избори, автоматично сме станали трета политическа сила. Апелът ми към нашите местни ръководители е да не се главозамайват от постигнатите местни успехи, каза още той.

Моят апел към ГЕРБ там, където имат балотажи срещу нас, е да не забравят, че тези избори са само едно състезание. Нека не го превръщат във война, защото това няма начин да не се отрази на отношенията ни впоследствие. Нека не използват непозволени средства, каза още Красимир Каракачанов.

По думите му на балотажите ВМРО най-вероятно ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ.

Относно Волен Сидеров и участието му в битката за кметското място в София, Каракачанов коментира:

На мен през последните 4-5 месеци ми липсва нормалния диалог с него. Дълго време се държеше нормално идеологически, в един момент нещо му стана. Решил е, че няма с какво вече да бъде полезен като народен представител и е решил да бъде полезен на столичани. Оттук нататък г-жа Фандъкова да мисли какво шоу я чака в Общинския съвет.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *