Каракачанов с коментар след оставката на Валери Симеонов

Каракачанов с коментар след оставката на Валери Симеонов

17 ноември 2018  |   0 коментара

Валери Симеонов се връща в парламента, ще изчакаме той да предложи кой да стане вицепремиер.

Това каза вицепремиерът и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов пред НОВА по повод решението на Симеонов да напусне поста на вицепремиер в кабинета.

Каракачанов също като Симеонов снощи обяви, че не е имало настояване за оставката от страна на премиера Бойко Борисов.

Вчера около 14.00 часа самият Симеонов ми се обади, за да ми каже какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Решението си беше на Симеонов, обясни лидерът на ВМРО.

Попитан дали за решението е бил уведомен и третия съпредседател на Обединените патриоти Волен Сидеров, Каракачанов отговори, че Симеонов е определил на кого да се обади.

Каракачанов допълни, че сега по закон Симеонов се връща в парламента.

От тримата лидери на коалицията единият беше в парламента, сега двама ще са в парламента, надявам се това да стабилизира и засили работата на парламентарната група. Не сме обсъждали промени в ръководството на парламентарната група, каза той.

Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определям аз или ВМРО, ще изчакаме Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено общо в коалицията. Най-вероятно това ще се случи другата седмица, когато бъде приета неговата оставка в парламента, добави Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *