Каракачанов с категорична подкрепа за действията на полицията в Столипиново

Каракачанов с категорична подкрепа за действията на полицията в Столипиново

31 януари 2019  |   0 коментара

Никакви опити на наркобароните в „Столипиново“ и на използваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да говорят лъжи за действията на полицията няма да попречат на прилагането на закона. Тези лъжи ще зарадват единствено добре платените т.нар. правозащитници, за които безнаказаността на престъпниците е по-важна от здравето и живота на децата ни.

Това се казва в позиция на Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, по повод акцията на органите на реда в „Столипиново“ и Асеновград. При полицейска акция на 30 януари на територията на циганския квартал „Столипиново“ в гр. Пловдив и на територията на гр. Асеновград служители на реда от РПУ – Пловдив задържаха близо половин килограм хероин.

Въпросното количество хероин далеч надхвърля рамките на „Столипиново“ и очевидно е било предназначено за продажба в целия град Пловдив и околността, включително и на малолетни и непълнолетни. Приложена е физическа сила при задържането на четирима арестувани с наркотика в съответствие с член 85 от Закона за МВР, разрешаващ употреба на сила и помощни средства в случаите на съпротива срещу действията на органите на реда, заявява Каракачанов.

Като вицепремиер по вътрешния ред и сигурност категорично подкрепям действията на полицията, доказващи необходимостта от пълно прилагане на закона с цел защита на живота и здравето на българските граждани, декларира той.

Българската общественост трябва да знае, че само през 2018 г. има извършени 254 нападения срещу полицаи. На тази арогантна беззаконност, голямата част от която генерирана от престъпни босове в циганските махали, ще бъде сложен край. Още веднъж заявявам, че изцяло подкрепям законовите действия на полицията и прилагането на закона с цялата му сила, категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Възползвам се от случая да изкажа служебна благодарност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на директора на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков за добрата им работа по случая, завършва позицията.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *