Каракачанов: След оставката на Борисов администрацията е в шок и не работи

Каракачанов: След оставката на Борисов администрацията е в шок и не работи

19 ноември 2016  |   0 коментара

След нежеланието на ГЕРБ и БСП да създават правителство и заявките им, че ще върнат мандатите, които ще им бъдат връчени от президента Росен Плевнелиев, най-вероятно ни чакат предсрочни избори. Такова мнение изрази в „Седмицата” на Дарик лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

На въпрос дали Патриотичният фронт би опитал да състави правителство с третия мандат, ако го получи, Каракачанов заяви, че това е тема, по която може да се разсъждава, но е рано да се говори, тъй като разговорът тепърва предстои.

Много е рано да се говори за каквото и да е било. Най-вероятно вървим към предсрочни парламентарни избори. По-добре е да има редовно правителство, отколкото да има служебно. Не е добре да се минава през две служебни правителства, посочи Каракачанов.

По думите му за страната е по-добре да има постоянно правителство и политиците да се разберат, защото влизаме в една хипотеза след оставката на Борисов да се намираме в политическа криза.

Както виждате, след оставката на Борисов администрацията в държавата не работи. Това е един такъв шок за администрацията. Какво сега? Държавата пет месеца ще бъде на автопилот? Това е несериозно. Още повече това е тотално безотговорно, коментира Каракачанов.

При тази ситуация съвсем спокойно в края на март или началото на април вече могат да бъдат проведени едни избори. Ако парламентът сега излъчи правителство, бъдещият президент може да издаде указ, няма нужда са разпуска парламента и да се минава към служебно правителство, допълни той.

На финал той заяви, че не е станал президент на страната, защото така е решил народът.

Аз благодаря на тези близо 600 000 българи, които гласуваха за нас. Това е един огромен резултат на базата на огромното разцепление в обществото. Но в края на краищата българските граждани решиха кой да е следващият президент и това е Румен Радев, каза Красимир Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *