Каракачанов: Проблемите в армията няма да се решат с политическа риторика

07 октомври 2015  |   0 коментара

Един от главните виновници за продължаващия военен конфликт Сирия е Турция, убеден е председателят на ВМРО

Авиацията ни очевидно, че е в лошо състояние и за това говори фактът, че вместо 100-120 летателни часа на година, пилотите ни имат едва по 30-40 ч. това буквално приземява българската авиация.

Това заяви лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БТВ. Тема на разговора бе българската армия и ситуацията в Сирия.

Ремонтите на двигателите за МиГ-овете в Полша ще закрепят донякъде ситуацията, но трябва да се мисли какво ще правим в бъдеще време, обясни той по повод казуса с изтребителите.

Въоръжението и състоянието на българската армия беше неглижирано през отминалите 25 години и проблемите не започват в последните 10 месеца откакто министър Ненчев е на поста. Проблемите в армията няма да се решат с проста политическа риторика, а трябва да се взимат сериозни и отговорни решения, коментира Каракачанов.

Един от главните виновници за продължаващия военен конфликт Сирия е Турция, защото в последните години на нейна територия бяха обучавани голяма част от сегашните главорези, които се сражават и за „Ислямска държава". В последните години 1 милион християни в Сирия бяха гонени по всякакъв начин, но не чух нито един европейски лидер или американския президент да реагират сериозно на това, изрази възмущението си лидерът на ВМРО.

Русия, начело с Путин, е в голямата политика. Това не е Русия на Елцин или Горбачов и европейските лидери трябва да го осъзнаят. Ако НАТО, Европейският съюз и САЩ бяха по-адекватни в отношението си и действията си в Сирия, то нямаше да бъде допуснато разрастването на „Ислямска държава" до тези размери. Да не се лъжем, част от биещите се на страната на терористичната организация са бивши бунтовници срещу режима на Башар Асад, коментира още Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *