Каракачанов: Президентът да не се ослушва, а да свика КСНС

Каракачанов: Президентът да не се ослушва, а да свика КСНС

12 август 2016  |   0 коментара

Когато някой се опитва да заплашва и шантажира България, държавата трябва да се държи достойно и да не се поддава.

Това заяви лидерът на ВМРО, заместник-председател на Народното събрание и на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в ефира на програма „Хоризонт“ на Българско национално радио. Поводът е изказването на министър-председателя Бойко Борисов, че трябва да градим възможно най-добри отношения с Турция, за да не бъде допусната нова вълна от мигранти.

Това е начинът на работа на Ердоган от години – да извива ръце, но ние сме суверенна държава, което е записано в Конституцията ни, посочи Каракачанов.

Връщането на бизнесмена Абдуллах Бююк в Турция, както каза премиера, е на ръба на закона, коментира лидерът на ВМРО.

Президентът да не се ослушва, а незабавно трябва да свика Консултативен съвет по национална сигурност – да изслушаме правителство и службите по казуса с Бююк и заплахата от бежанска вълна. Трябва да излезем с обща позиция, че ще охраняваме границата си, а при необходимост армията и полицията ще използват сила. Длъжни сме да покажем, че няма да се поддадем на заплахи, заяви Каракачанов.

Според него държавата трябва да поиска от Брюксел не потупване по рамото, а жива сила и техника, за охраната на границата, определяйки това като единствената проява на европейска солидарност.

Той настоя и за едностранно замразяване на Дъблинското споразумение  - да не приемаме върнати от Западна Европа нелегални имигранти, които са били регистрирани първо в България.

Има механизми, въпросът е дали ще ги използваме, обясни Каракачанов.

Той поясни, че правителството не е уведомило Патриотичния фронт за намеренията си по отношение на турския гражданин, което е странно, предвид че коалицията подкрепя кабинета на Борисов.

Клякане пред Турция, така съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов определят ситуацията.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *