Каракачанов пред БНР: Турция печели два пъти от войната, която създава

Каракачанов пред БНР: Турция печели два пъти от войната, която създава

01 декември 2015  |   0 коментара

Турция печели два пъти от „Ислямска държава“, а в същото време изнудва Европа за пари, заяви в предаването „Нещо повече“ по БНР лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов. 

Турция използва двата милиона мигранти на своя територия, за да изнудва Европа. Без много ясна европейска позиция, че Европа не желае и няма да приеме повече бежанци, проблемът няма да се реши, убеден е Каракачанов.

Той посочи, че самата Турция е един от главните виновници за създаването на тази ситуация, защото именно тя въоръжаваше, обучаваше и изпращаше на сирийска територия муджахидини, които да воюват срещу правителството на Башар Асад.

Петролът, който ИД добива от нефтените кладенци, заграбени в Сирия и Ирак, ги продава на Турция на много ниски цени, срещу което получава оръжия на високи цени. Така Турция печели два пъти от войната, която създава, обясни той.

В същото време Турция изнудва Европа – дайте облекчения и пари, защото ще пуснем двата милиона бежанци. Европа трябва много ясно да заяви, че няма да приема повече мигранти на своя територия. След като подобна позиция бъде чута от всички, самият ентусиазъм на тълпите, нахлуващи на стария континент, ще се поохлади, смята Каракачанов.

Според него основната цел на Турция е да предотврати създаването на голяма коалиция между ЕС, САЩ и Русия, която да воюва срещу ИДИЛ. Затова беше ударен и руският самолет, посочи той. 

Предложението на Анкара, в което се казва, че Турция ще спира мигрантите, но срещу допълнителни средства, иска да покаже, че светът няма нужда от такава голяма коалиция, обясни още лидерът на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *