Каракачанов: Политикът трябва да е слуга на народа си

23 септември 2014  |   0 коментара

Страната ни губи милиарди левове, защото политиците не работят за националните интереси, а слугуват на Русия или на САЩ, заяви съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и водач на листата за 15 МИР – Плевен Красимир Каракачанов по време на предизборен дебат по БНТ.

Проектите за АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ се превърнаха в политическа дъвка. Според някои политици те били лоши, защото са руски, а другите казват, че били солидарни с Европа. България обаче си има своите интереси и трябва да ги отстояваме, каза Красимир Каракачанов.

Въобще не са мъртви тези проекти. Когато може да се вкарат 2 млн. лева инвестиции, да се създадат работни места, политиците не може да си позволят лукса да се делят на леви и на десни, да гледат едни на изток, а други на запад. Нека седнем на една маса и да обсъдим фактите, защото проектът за АЕЦ „Белене“ е по-изгоден отколкото реакторът на „Уестингхаус“ за 7-ми блок на централата в Козлодуй. Има много забележки по „Южен поток“, но този тръбопровод е не само начин да заобиколим конфликтните точки в Украйна и това да не бъдем зависими от капризите на световната политика, а и възможност да се вкарат свежи пари в Северна България, заяви водачът на листата на патриотите в Плевен.

Лошото е, че при всички инфраструктурни проекти нещата стават на тъмно. И „Южен поток“, и АЕЦ „Белене“ бяха обсъждани поне от три правителства, но истината бе скрита от хората и от обществото. Аз искам да знам каква е цената на преноса. Ако в България се открие газ, ще може ли по тази тръба да я изнасяме за Европа, за да печели страната ни. Не може да се каже дали един проект е изгоден или не без да са известни всички факти, коментира Каракачанов.

Според него ключът към просперитета ни като нация е в това, политиците да седнат на една маса, за да разговарят нормално и културно, но като отчитат само българския национален интерес.

Затова мотото на Патриотичния фронт е „България над всичко“.

Вчера беше Денят на независимостта. Нека да си отговорим дали нашите политици са независими. Когато дойде ляво правителство, започват да ни се месят от посолството на Русия, а при дясно – американските и европейските дипломати. Нека вземем пример от Полша. Страната дори беше заявила в преговорния процес, че е готова да не влезе в ЕС, ако европейските чиновници се опитат да ощетят земеделските им производители. Виктор Орбан, който гледа интересите на Унгария, може ли някой да го обвини, че е ляв или десен? Истината е, че ЕС е организация, от която можем да извличаме средства за нашата икономика, но там всеки се бори за своите интереси. Тъй като години наред не защитаваме своите национални каузи, сме мачкани, подчерта лидерът на ВМРО.

Народът има една мъдра поговорка, че приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари, а практиката от тези 25 години показва, че първи скачаме и заедно със САЩ бързаме за налагаме санкции. Решението срещу бивша Югославия обаче донесе по 1-2 млрд. лева загуби на година. Отидохме в Ирак, но други взеха концесиите за газ и нефт, а ние дадохме само жертви и опростихме 2 млрд. долара дълг, който арабската страна имаше към нас. Ние генерираме от всяка своя международна стъпка загуби. Нека погледнем какво правят другите страни, каза Каракачанов.

В Украйна има половин милион етнически българи и те бяха лишени също от своите права. Вижте името на посланика. Той не се казваше Микола, а Никола. Киев води политика на асимилация на своите малцинства. Не можем да подкрепим външна намеса, но имаме морален интерес спрямо нашите сънародници, допълни той.

Според него, държавата ни трябва да изисква от ЕС и от украинското правителство да се спазват правата на нашите сънародници.

За да не тънем повече в дългове, вместо политици, които слугуват на Москва, Брюксел или Вашингтон, в следващия парламент трябва да отидат патриоти, за които България е над всичко, завърши Красимир Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *