Каракачанов поиска реорганизация на МВР

Каракачанов поиска реорганизация на МВР

01 юли 2015  |   0 коментара

Години наред Министерство на вътрешните работи нямаше ясна концепция по въпроса за битовата престъпност и се работеше на парче. Сега тя се третира като част от организираната, което не е така.

Това заяви народният представител от Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по време на заседание на парламента. Той отправи питане към министър-председателя какви конкретни мерки, свързани с реорганизацията на личния състав в МВР, с осигуряването на по-сериозно присъствие в малките население места и с видеонаблюдението, ще бъдат предприети.

Доколко кабинетът възприема като приоритет този проблем и ще бъдат ли отпуснати допълнителни средства за неговото решаване, запита още той.

Каракачанов цитира конкретни предложения на Патриотичния фронт, които успоредно със структурни действия във вътрешното министерство могат да решат проблемите със сигурността в страната. Икономически по-изгодно е вместо да се командироват служители по границата да се назначат местни хора, поясни Каракачанов.

Сигурността на държавата струва пари, сигурността на гражданите също струва пари. Всичко може да се случи чрез реорганизация в МВР, обобщи депутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *