Каракачанов поздрави почетния ни консул в Торонто за 90-ата му годишнина

Каракачанов поздрави почетния ни консул в Торонто за 90-ата му годишнина

02 октомври 2016  |   0 коментара

Юбилеят на Игнат Канев, почетен консул на България в Торонто, бе тържествено отбелязан в Русе. По повод 90-ата си годишнина канадският българин събра близки и приятели в построения с негово дарение „Канев център”, а сред гостите бе и Красимир Каракачанов.

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ВМРО отправи поздравленията си към Канев.

За много от нашите сънародници Вие сте пример на най-успелия българин в чужбина, човек, създал едни от най-преуспяващите компании в Канада, щедър спомоществовател на множество благородни каузи, посочва Каракачанов в поздравителния си адрес.

За мен и хората, които Ви познават добре, има още нещо, което е изключително ценно. Животът Ви е ярък пример за човек, който макар едва 14-годишен напуснал Родината, винаги носи България в сърцето си, заявява в емоционалното си писмо Красимир Каракачанов.

Пълен текст на поздравителния адрес четете тук:

До

Г-н Игнат Канев

Почетен консул на България в Торонто

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми г-н Канев,

Позволете ми да Ви поднеса най-искрените си поздравления по случай 90-годишния Ви юбилей.

За много от нашите сънародници Вие сте пример на най-успелия българин в чужбина, човек, създал едни от най-преуспяващите компании в Канада, щедър спомоществовател на множество благородни каузи.

Това, разбира се, е вярно. За мен и хората, които Ви познават добре, има още нещо, което е изключително ценно. Животът Ви е ярък пример за човек, който макар едва 14-годишен напуснал Родината, винаги носи България в сърцето си. Където и да са Ви поставяли превратностите на съдбата, винаги сте бил събирателния център, около който са гравитирали много наши сънародници. И това е така, защото пазите живи и предавате българските ценности, идеали и традиции на околните. Едно безценно качество, което дава решение на един жизнено важен за нацията ни въпрос: как да съхраним българския дух сред онези близо два милиона и половина наши сънародници, напуснали Родината през последните десетилетия. Затова ние, българите, се нуждаем от личности като Вас.

Позволете още веднъж да Ви поздравя и да пожелая дълголетие, крепко здраве и още много младежки ентусиазъм за патриотични дела.

1 октомври 2016 г.

Красимир Каракачанов,

заместник-председател на Народното събрание на

Република България

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *