Каракачанов: Не разбирам плюенето по партньорите като  коалиционна култура

Каракачанов: Не разбирам плюенето по партньорите като коалиционна култура

07 юни 2019  |   0 коментара

Не разбирам като коалиционна култура да плюеш по партньорите си. Шансът „Обединени патриоти“ да оцелеят като коалиция не е голям. Сидеров по време на цялата кампания плю и се упражняваше върху гърба на ВМРО. Няма как да стане сега да седнем и да разговаряме.

Това каза в интервю за NOVA вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Явно колегите завиждат, че ВМРО постигна добри резултати на евроизборите, а те не, каза Каракачанов. По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска. Патриотичните упреци през медиите започнаха преди изборите, но не завършиха с тях.

Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук”, посочи Каракачанов.

Без каска военният министър посреща изстрелите на единия си партньор. Последният - от вчера. Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Защо той не спечели по някакъв по-честен начин? Кой е нечестният начин? Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 цигански секции - бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов. Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО.  Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор” на практика скрива истинските купувачи на цигански гласове, каза Каракачанов.

Без любов в коалицията можело, но да е и без скандали, поиска Каракачанов.

Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция „Обединени патриоти”, да бъде така добър да го направи. Никой никого не държи насила в коалицията, заяви той.

Запитан за мнозинството в парламента, Каракачанов заяви, че няма как да отговаря за хора, които не знаят какво искат. Аз мога да отговарям единствено за 11-те депутата от ВМРО.

Тонът, който държа Волен Сидеров по време на цялата кампания, обезсмисля да се правят опити за разговори.

Тези проблеми в „Обединени патриоти“ не застрашават голямото коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви вицепремиерът. Въпреки доброто представяне на изборите  - ВМРО взе 7 пъти повече гласове от Сидеров,  преразглеждане на коалиционното споразумение няма да бъде искано. С прости думи – няма да искаме нещо да бъде взето от партньорите ни и да бъде дадено на нас, обясни Красимир Каракачанов. Допълни, че ще се иска преглед на изпълненото до момента от програмата за управление на държавата.

Той коментира също, че резултатите от евроизборите показват, че хората не искат предсрочни парламентарни избори. БСП загубиха и не виждам към този момент какъвто и да било повод за предсрочни избори, каза Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1, 673 млрд.  долара е сума, на която България няма да се съгласи, заяви Каракачанов.

Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена, обясни военният министър.

Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката няма да се прави. Нормалната сума според него за България по тази сделка е около 2 млрд. лв. Каракачанов очаква до края на лятото преговорите да приключат.

Когато това се случи аз публично ще оповестя какво е постигнато. Ако сделката е изгодна за нас, ще я внеса предложението в МС и парламента, за да бъде гласувано от депутатите. Ако не е, няма да внеса предложението и ще го заявя публично, каза Красимир Каракачанов.

Цялото интервю с лидера на ВМРО вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *