Каракачанов: Не приемам младежи с качулки да нападат полицията

Каракачанов: Не приемам младежи с качулки да нападат полицията

14 април 2019  |   0 коментара

Аз също съм организирал протести срещу циганската престъпност, но не приемам български момчета с качулки, пили алкохол, носещи тояги и боксове, да се саморазправят с полицията. Не можеш да протестиращ срещу циганската престъпност и да вършиш цигански работи. Аз съм против всякакво ескалиране на напрежението, насилие и саморазправа. Законът трябва да важи за всички.

Това каза в предаването „Тази неделя“ по БТВ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който коментира темата за протестите в Габрово.

Шефът на полицията в Габрово е допуснал една грешка. Не е проверил тримата цигани, които са пребили продавача. Те са били криминално проявени. Ако ги беше проверил и задържал за 72 часа, сега нямаше да има тези протести. Иначе виждаме, че полицията си върши работата,, категоричен беше Каракачанов.

Вицепремиерът допълни:

Отдавна казвам, че първите, които трябва да сигнализират за проблемите с циганската престъпност, са местните власти. Те са първите, които виждат, че цигани се заселват незаконно и започват да сковават бараки. Внесли сме промени, с които искаме нещата да се променят. Повечето цигани са социално слаби и не могат да си плащат глобите. Те и не работят, но имат сили и енергия да бият и да вършат глупости. Тогава ще трябва да полагат обществено полезен труд. Всичко това е заложено в концепцията за социализиране на циганите. Пак ще повторя, че ако тази концепция не бъде приета в Министерски съвет, ще подам оставка. Това не е политически трик. Последните 20 години стана ясно, че всички проекти за циганска интеграция не работят. В моята концепция няма нито един ред, за който да се каже, че е дискриминационен. Категорично нямаме нищо общо с клипа на побоя в Габрово.

Красимир Каракачанов коментира „Апартаментгейт“:

Целият скандал с апартаментите не е заради европейските или местните избори. Този скандал според мен избухна заради битката за избора на нов главен прокурор. Видяхте, че бяха ударени много лица от съдебната система. В цялата тази работа Цветан Цветанов стана косвена жертва. За мен правителството си върши много добре работата и не виждам смисъл премиерът Бойко Борисов да подава оставка.

Обединени патриоти не се явихме заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не искаше коалиция с Волен Сидеров, но не искам да коментирам партньорите си, каза още лидерът на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *