Каракачанов: Не може Бат Сали да внася закони, а президентът не

21 октомври 2016  |   0 коментара

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов заяви в студиото на „Лице в лице“ по БТВ, че правомощията на президента трябва да бъдат завишени. Той поиска президентът да получи правото да внася закони за гласуване, защото е нелепо Бат Сали, избран с 300 гласа за депутат в Кюстендил, да може, а държавният глава, избран с повече от милион гласа, да не може.

Той също така коментира и първият предизборен дебат между кандидатите на БСП и ГЕРБ, ген. Румен Радев и Цецка Цачева, като подчерта, че Цачева и Радев биха били идеалната двойка за президент и вицепрезидент, тъй като гледните им точки по обсъжданите въпроси са били почти еднакви.

Според него обаче нито един от тях не е заел правилната позиция спрямо нелегалната миграция - те са говорели повече за правата на нелегалните мигранти в ЕС и България, вместо да говорят за правата на българските граждани. Каракачанов изтъкна, че за последните 3 години в Европа са влезли 3 милиона нелегални мигранти, които променят етническия, религиозния и културния облик на континента, който е в опасност.

Каракачанов също така заема твърда позиция против безвизовия режим за Турция и членството ѝ в ЕС, нещо, на което Радев и Цачева не били отговорили ясно.

Не е редно и да връщаме гюленисти в Турция, без преди това да сме проучили има ли наистина опасност за живота им в тяхната родина, без решение на българския съд, както правим в последно време. Патриотът запита, какво би станало, ако през 19-и век васална Румъния била екстрадирала Левски, Ботев и Раковски в Османската империя.

Лидерът на ВМРО заяви, че връщането на наборната армия е задължително, за да може в случай на опасност за страната ни, българските мъже да са подготвени. Въпреки че съм на 51 години, съм готов за войник, категоричен бе той.

Той обясни, че наборна войска има в Дания, Австрия, Норвегия, Швейцария, Турция, Гърция и още редица европейски държави и това в никакъв случай не би било странно за България. Той е пресметнал, че издръжката на един войник в казармата за месец би струвала 300 лв., като тя ще трае 6 месеца. 150 милиона лв. пък ще е еднократната сума, нужна за стягане на поделенията и казармите, които са изоставане или неизползваеми.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *