Каракачанов: Непреходен е Левски

Каракачанов: Непреходен е Левски

14 юли 2017  |   0 коментара

Непреходен е Левски, а това какви ще бъдат самолетите, е преходна тема, тя ще се реши. С президента нямаме проблем с комуникацията. Никой не бави проектите.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти след освещаването на паметника на Васил Левски в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”. На събитието присъства и президентът Румен Радев.

Днес на паметника на Левски с президента си говорихме по тези въпроси. Във всеки момент, в който има нужда да говорим по темите, свързани с армията, ние го правим. С президента нямаме проблем с комуникацията, увери той.

Хубаво е, че има паметници на Левски, защото той е най-великият българин. Хубаво е, когато почитаме датите на неговото рождение и смърт, да отбелязваме и за какво се е борил Левски - за освобождението на България от турско робство, каза Каракачанов.

Нека да си спомним и други думи, които той казва: „аз няма да бъда турски и никакъв роб”. Всички други, които се опитват да спорят дали е имало или не робство, да четат Левски, посочи вицепремиерът.

Каракачанов допълни обаче, че Васил Левски казва и нещо друго - че ще бъдем равни, българи, турци и евреи, но под закона български, както казва и – „и ние българите искаме да живеем свободни в земите си - България, Тракия и Македония”.

Левски дава много повече завети от това, което българските политици смеят да цитират, каза още Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *