Каракачанов: Неоосманизмът е официална турска политика от 2010 г.

Каракачанов: Неоосманизмът е официална турска политика от 2010 г.

04 февруари 2016  |   1 коментар

Европа е заплашена, защото безрезервно подкрепя всички американски инициативи в Близкия Изток. Страните, с които членуваме в НАТО и ЕС, имат своите интереси там и затова се създава този контролиран хаос.

Това заяви лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов по време на конференцията „България – заплашена от неоосманизъм или нов мост между Изтока и Запада”, организирана от Института за стратегии и анализи.

Политиката на Турция е неоосманизъм и пантюркизъм, които са различни неща и трябва да се научим да правим разлика между тях. Преди да отговорим на въпроса заплашена ли е страната ни от неоосманизъм, трябва да кажем какво е определението за тази дума, а ние го нямаме, продължи лидерът на ВМРО и посочи, че това е официалната турска държавна политика от 2010 г. насам.

В момента има само политици, но не и държавници, категоричен е Каракачанов.

Той припомни, че турските политици смятат загубите си на територии в Близкия Изток като абсолютно незаслужени и затова използват доктрината на неосманизма, за да решат проблемите си - на базата на религията да сплотят мюсюлманите там.

Американската политика на „Арабски пролети” целеше дестабилизиране на арабските държави и дестабилизиране на районите с мюсюлмани. Тази политика е изключително вредна и опасна за Европа, каза още Каракачанов, като допълни, че Ердоган хитро се е възползвал от това. Според него националните арабски държави са били заменени с едно безвремие.

Главното мюфтийство у нас и всичките му подразделения са пряко подчинени на турския дианет. Не е имало друг такъв случай в българската история някой от Турция да определя кой ще бъде главният мюфтия тук, както направи Ердоган, който в своя реч пряко посочи името му, възмути се Каракачанов.

По повод предстоящия избор на генерален секретар на ООН и кандидатурата на България Каракачанов посочи, че бившият външен министър Николай Младенов проваля шанса за избираема българска кандидатура за генерален секретар на ООН, защото си прави лични сметки да седне на поста заместник-шеф на организацията.

Коментари

  • Костадин ХАДЖИТОДОРОВ

    февруари 04, 2016 в 9:10

    Приятели,искам да Ви подсетя за една много важна дата-14 февруари.Но НЕ св. Валентин.На 14 февр.869г. в Рим на 42 години умира св.Кирил.Погребан е в черквата св.Климент.А именно тук по-рано двамата братя са донесли и положили мощите на св.Климент.Двамата братя - св;св;Кирил и Методий - са канонизирани за светци за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език.Група членове на ВМРО имаха възможност преди 5-6 години да се поклонят пред гроба на св.Кирил.Добре би било да отбележим годишнината от кончината на св.Кирил,поне ние.Повечето ще се захласнат по чуждия светия,който....

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *