Каракачанов: На България не ѝ трябва безгръбначен президент

21 септември 2016  |   1 коментар

България не се продава, каза съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов пред БНТ по повод думите на руския журналист и депутат Пьотр Толстой. 

Без значение дали си руски политик, американски политик или френски посланик, всеки един, който с подобни нелепи изказвания засегне достойнството на България, трябва да се реагира. Ние сме благодарни на Русия, че ни освободи от турското робство и именно тази свобода трябва да защитаваме, заяви Каракачанов.

Твърда, дипломатична и ясно показваща интересите на България – такава трябва да бъде реакцията ни. Няма как една велика сила да се опитва да налага своите интереси. Няма голяма държава, която да ляга и става с нашите проблеми. Няма вечни приятели – има вечни интереси, каза още лидерът на ВМРО.

Той допълни, че великите сили са същите, но днешните български политици са други, а не като тези след Освобождението.

Той даде пример натиск отвън за енергийните проекти на България – и затварянето на 3-и и 4-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ и нереализирането на АЕЦ „Белене“. Същото беше и с „Южен поток“.

Вината не е във външните сили, които ни натискат, вината е в българските политици, които се поддават, каза още кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

За да бъде фактор в световната политика, страната ни първо трябва да е фактор в своя регион. По отношение на Македония Красимир Каракачанов посочи, че България няма последователна политика спрямо младата държава. А като цяло държава ни няма политика за защита правата на сънародниците ни зад граница.

Съвсем различен и сериозен е проблемът по отношение на съседна Турция. Хегемонистичната ѝ политика – доктрината на неосманизма, която се опитва да налага на Балканите, е заплаха за нас, заяви лидерът на ВМРО.

Попитан за предстоящата битка за „Дондуков 2“, Каракачанов заяви, че основният конкурент за президентските избори още не се е появил – това определено е кандидатът на ГЕРБ, който и да е той. Все пак партията на Борисов е най-голямата, посочи Красимир Каракачанов.

Българските институции трябва да служат на българите и да се съобразяват на първо място с националните интереси.

Циганският въпрос, битовата престъпност – въпрос, по който говорим вече 10 години. Преди три години, когато заговорихме, че мигрантският въпрос е опасност за нас, ни обвиняваха, сега говорят като нас, допълни той.

Безгръбначни президенти на нас не ни трябват – това ще са сериозните ни опоненти, каза в заключение Красимир Каракачанов.

Коментари

  • Георги Тодоров

    септември 21, 2016 в 8:48

    ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ КЪЩИ НА КАНАЛДЖИИТЕ ДА БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ И ПРЕВЪРНАТИ В ЦЕНТРОВЕ ЗА БЕЖАНЦИ. ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ Е АДРЕСИРАНО ДО АТАКА И ВМРО, ДА СЕ ВНЕСЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ!!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *