Каракачанов настоява за по-ясна и категорична позиция към Турция

31 август 2016  |   0 коментара

Според мен българската позиция по отношение на Турция и мигрантите трябва да бъде още по-ясна и по-категорична, защото държавите-съседки, които са най-застрашени – България и Гърция  - трябва да са най-активни.

Това заяви по повод началото на новия политически сезон пред „Тази сутрин“ по БТВ в пряко включване от Народното събрание лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той посочи, че от една страна е ясно, че Турция води неоосманистка политика, която застрашава интересите на България, както и на Европа. От друга страна европейските лидери нямат характер и обща воля да вземат ясно политическо решение, че колективно, с общи усилия, няма да допускат навлизането на милиони мигранти.

Аз очаквам още по-ясна и категорична позиция от страна на българското правителство. Трябва да поискаме помощ в живя сила и техника от ЕС. И да не забравяме, че пазим не само българската, но и общата европейска граница, заяви Каракачанов.

Според него българската държава трябва ясно да заяви на Анкара, че страната ни ще използва целия потенциал на силите си за сигурност и въоръжените сили, за да не допусне отново това, което миналата година се случи на гръцко-македонската граница.

В такава посока ще е и посланието на Патриотите в началото на тази парламентарна сесия.

Каракачанов защити действията премиера Бойко Борисов – срещите първо в Анкара, а после в Берлин. Лидерът на ВМРО заяви, че при наличието на толкова безгръбначни европейски лидери, които не знаят какво да правят с кризата, опитът на българския министър-председател да изиграе посредническа роля между Турция и ЕС беше добър ход. Турция е държавата, която създава проблеми на ЕС, а европейските лидери нямат единно мнение, посочи той.

Каракачанов обвини сега действащия президент Росен Плевнелиев, че е дезертирал от задълженията си. По думите му е нормално парламентарните сили, с оглед на заплахите пред националната сигурност, да искат свикване на КСНС, което няма общо с политически игри.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *