Каракачанов: Нарушения имаше и искаме повторно броене в Пловдив

03 ноември 2015  |   0 коментара

Патриотичният фронт ще поиска от Административния съд ново преброяване на бюлетините в Пловдив. Това обяви в „Денят започва” по БНТ съпредседателят на формацията и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той обвини пловдивската общинска избирателна комисия, че е избързала с обявяването на резултатите. Според него в деня на балотажа е имало нарушения и само повторното преброяване на бюлетините ще гарантира честността на вота.

Кандидатът, издигнат от Патриотичния фронт, Славчо Атанасов загуби втория тур на изборите след драматичен балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Иван Тотев. По данни на Общинската избирателна комисия разликата между двамата е била едва 1416 гласа, което е 1,46% разлика, затова всеки глас може да промени съотношението.

Когато в изборната нощ наши представители сигнализират шефа на ОИК, че в самото помещение на комисията няма зона за сигурност, охрана, чувалите са по земята, шефът на ОИК е заявил „Ами, ако не ви харесва, оплачете се”. За да няма съмнение, че някой не си е свършил работата или че още по-лошо, умишлено са фалшифицирани изборите, ние казваме нека Административният съд да разпоредби да се преброят всички бюлетини, това ще отнеме половин ден, няма да е много. Ще бъде добре да се види каква е истината, каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов обясни и защо на балотажа недействителните бюлетини са били повече, отколкото на първия тур. Попълването на две бюлетини една под друга, което правело втората бюлетина недействителна, тъй като отбелязването на първата се отразявала върху нея. В друга секция пък от ВМРО открили 30 откъснати и попълнени бюлетини, готови за пускане в урните.

Отминалите избори са с най-ниска избирателна активност за последните 25 години. Това показва, че хората не вярват на политическите партии и на политиците. Колкото повече намаляват гласоподавателите, толкова повече купеният глас има своето значение и влияние, вече не става въпрос за малки населени места, а за областни центрове, поясни Каракачанов.

От избори на избори нещата с купуването на гласове стават все по-драстични. Продават си гласовете не само циганите, продават си гласовете и много българи. Колкото и да говорим за мерки срещу купуването на гласове, ако нормалните български граждани не си продават гласа, този процес няма да съществува, подчерта Каракачанов.

България е с най-високата смъртност, с най-ниската раждаемост, с най-ниските доходи, с най-лошото здравеопазване, с най-високата емиграция на хора, В същото време гледаш в изборната нощ едни хора, които се хвалят щастливи и доволни какво са спечелили. Какво сте спечелили, като всъщност на практика народът губи и живее все по-зле, попита той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *