Каракачанов пред македонски медии: Условието е да спре фалшификациията на историята

Каракачанов пред македонски медии: Условието е да спре фалшификациията на историята

24 юли 2019  |   0 коментара

България и Македония подписаха Протокол за сътрудничество в борбата с трафика на хора

Вицепремиерът министър на отбраната Красимир Каракачанов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски подписаха в Охрид Протокол за сътрудничество между правителствата на двете страни в областта борбата с трафика на хора.

Протоколът предвижда сътрудничество по линия на подкрепа и закрила на жертвите на трафик на хора, обмен на опит между компетентните институции на двете страни, провеждане на общи информационни и разяснителни кампании за предотвратяване на трафика, провеждане на обучения и координирани действия при рефериране, подкрепа и грижа за жертви на трафик.

Пред местни медии Каракачанов коментира въпроса за евроатлантическата интеграция на Македония.

Ние имаме едно условие - да спрат фалшификациите на българската история. Не може да искаш да изграждаш национална идентичност на базата на фалшифициране на общата ни история. България винаги е поддържала идеята Македония да стане член на ЕС и НАТО, но при това условие, заяви Красимир Каракачанов.

Той изтъкна, че правителствата на Заев Борисов са направили за последните две години повече, отколкото всички останали правителства на двете страни за последните 20 години.

Каракачанов беше категоричен, че в лицето на българското правителство Република Северна Македония има приятел, партньор и фактор, който ще подпомага желанието ѝ за европейска интеграция.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подчерта, че България не се отказва да подпомага всички държави от Западните Балкани по пътя им за членство в НАТО и ЕС. Това е наша политика с ясното разбиране, че когато сме едно голямо семейство, когато изповядваме обща ценностна система, когато имаме общи икономически интереси, ще бъде направена крачка за преодоляване на всички онези проблеми, които са ни разделяли десетилетия, каза той. 

Вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *