Каракачанов към курсантите от НВУ „Васил Левски“: Възхищавам се на избора Ви да посветите живота си на служба на Родината

Каракачанов към курсантите от НВУ „Васил Левски“: Възхищавам се на избора Ви да посветите живота си на служба на Родината

06 декември 2018  |   0 коментара

Възхищавам се на трудния избор, който сте направили, да посветите живота си на служба на Родината. Вие сте бъдещи офицери и трябва да бъдете лидерите на нашето общество. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов посрещна в Министерството на отбраната изявени в обучението курсанти от трите факултета на Националния военен университет „Васил Левски“ – „Общовойскови“, „Артилерия, ПВО и КИС“ и „Авиационен“.

Единствена институция в България, която има пълно основание за самочувствие е Българската армия, защото в нашата история българският войник няма от какво да се срамува, той има само поводи за гордост, подчерта министър Каракачанов.

Той пожела на курсантите да бъдат усърдни в учението, защото трудностите укрепват самочувствието и дават увереност, че човек може и повече.

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев увери курсантите, че благодарение на добрата работа с политическото ръководство на Министерството на отбраната за година и половина е постигнато много, свързано и с повишаване на възнагражденията на личния състав и  с поддържане в изправност на техниката.

По време на срещата беше представен моделът на новата парадна униформа на курсантите, която ще бъде въведена за курсантите от Националния военен университет.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *