Каракачанов към курсантите във ВВМУ: Благодаря, че избрахте тази достойна професия

Каракачанов към курсантите във ВВМУ: Благодаря, че избрахте тази достойна професия

12 юни 2020  |   0 коментара

За мен е чест в този ден да бъда сред Вас. Вие имате редкия шанс да учите не само в най-доброто българско военно училище, но и привилегията да завършите едно от най-добрите в света военноморски училища.

Това каза днес, 12 юни, министърът на отбраната Красимир Каракачанов във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където се провежда Ден на курсантско управление. На събитието присъства и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Убеден съм, че това, което сте научили тук, ще Ви даде възможност да изпълнявате Вашите задължения като български офицери по най-достойния начин. Защото както се формира характерът на един млад човек в заведението, в което учи, както се формира неговата вяра в бъдещето, така ще протече неговият живот и неговата служба, каза още министърът на отбраната.

Той награди курсанти за отлични резултати по време на обучението и за проявени лидерски качества. Министър Каракачанов благодари на младите хора за това, че са избрали военната професия.

Тя е най-достойната, защото човек жертва своята младост и до голяма степен своята свобода, за да служи на своята държава, за да гарантира сигурността и спокойствието на всички българи, подчерта министърът.

Имах възможност да Ви посетя по време на периода на карантина, наложена заради пандемия с COVID-19. Убедих се лично колко добре беше организиран Вашият живот, колко сте мотивирани и как добре се справяте в тези условия, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в обръщението си към курсантите. Той подчерта важната роля на командирите, преподавателите и ръководството на Военноморското училище, които са вземали правилни решения за организацията на учебния процес и подготовката на курсантите в този сложен период.

За годините на обучение не само калявате тяло, воля и дух, овладявате технологии, но и развивате своите лидерски качества, подчерта адмирал Ефтимов. Бъдете убедени, че ако служите честно и отговорно, правилните решения се отплащат, категоричен бе началникът на отбраната.

В този строй се намират изключително доблестни военнослужещи, ясно осъзнали своя дълг към Родината, подчерта в словото си началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров. Той поздрави курсантите и изрази увереност в техния успех. Флотилен адмирал Медникаров връчи символа на властта на курсант мичман Георги Стамов, който за един ден пое управлението на ВВМУ.

В Деня на курсантско управление курсанти петокурсници изпълняват задълженията на всички ръководни длъжности в Морското училище. Традицията датира от 1967 г.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *