Каракачанов: Когато сме ясни и проявяваме характер, никой не може да пренебрегва България

Каракачанов: Когато сме ясни и проявяваме характер, никой не може да пренебрегва България

07 януари 2019  |   0 коментара

Историците от Република Македония са признали, че Самуил представлява Българското царство. Ето затова тези дни настоявах толкова на историческата истина!

Това написа във „Фейсбук“ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Коментарът му е по повод заявеното от ръководителя от македонска страна на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси между Македония и България, че цар Самуил е легитимен представител на Българското царство.

Когато сме ясни в исканията си и проявяваме характер, никой не може да пренебрегва България, продължава Каракачанов.

Той е категоричен, че България ще помага на Македония, за да бъдем заедно част от ЕС и НАТО. Но преди всичко трябва да премахнем лъжите, с които Скопие държи собствения си народ далече от братята в България, посочва още лидерът на ВМРО.

Без лъжи двете страни ще имат не само обща история, но и общо европейско бъдеще. 
Ползвам повода да поздравя нашите братя от Република Македония с настъпващото по тамошния календар Рождество Христово, завършва Каракачанов.

Припомняме, че съвместната експертна комисия по историческите и образователни въпроси между Македония и България бе създадена като резултат на Договора за добросъседство. Следващата експертна среща ще бъде в края на февруари. Постигнато е още съгласие, че Григор Пърличев е част от общата ни история. В бъдеще двете страни, освен Илинден, заедно ще отбелязват и 24-ти май - Денят на светите братя Кирил и Методий.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *